Guys! Please Remember This When U Want To Mess Up With Ur Girl


http://www.cute-smiley.comI am very busy lately!! Tolong! Next week ada 2 test. Minggu ni ada 1 test. Assigment ada 2. Wargh! Part paling bengkek, tiba-tiba ada yuran tambahan. RM300! Kenapa yuran UM mahal?? Why?? Menangis tak berlagu lah aku..

Memandangkan aku sangat busy, aku tak sempat nak taip panjang-panjang sedangkan aku ada banyak benda nak share dengan korang semua. So, aku just straight to the point je.

http://www.cute-smiley.comAku cuma nak pesan pada lelaki yang tak gay.. Kalau nak perempuan setia, JANGAN hilangkan kepercayaan dia walaupon sedikit. Contoh korang gatal-gatal hantar mesej nak berkenalan pada perempuan lain. Dan alasan korang, *as usual* bila dah kantoi 

"saya tak buat apa-apa salah pon. SAYA SAYANG AWAK SORANG JE"

http://www.cute-smiley.comPerempuan ni memang mulut cakap maaf. Tapi, banyak yang simpan dalam hati. Betul tak? So, lama-lama akan sakit hati dan tak mustahil dia akan curang..

Guys please REMEMBER this:

"Whatever u give a woman, she will make it greater. 
 Give her sperm, she will give u a baby. 
Give her a house, she will give u a home. 
Give her groceries, she will give u a meal.
 Give her a smile and she will give u her heart.
 She multiplies and enlarges what she is given. 
So, if u give her crap, be ready to receive a TON OF SHIT =) "

p/s : rasa macam dah jadi doc love plak. Oh!tak mahu!

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Hari Ini Hari Yang Geram-Geram Garam!

Kalau korang perasan, aku sangat jarang tulis pasal diri aku. Pasal apa yang berlaku dalam hidup aku sehari-hari. *Er, kalau aku tulis pon ada ke yang nak baca?* Hari ni memang sangat geram. dah berapa kali dok sebut perkataan ni. Kisah geram aku bermula apabila..


adakah rasa geram makin bertambah/berkurang bila tgk kucin ni?


Pagi tadi bangun check akaun nuffnang tengok dah bertambah. Wow! Geram tengok jumlah duit tu.. Bila boleh cashout ek? Tapi ada yg lebih geram dari tu. Sebelum aku pergi kelas pukul 3pm tadi, aku ingat nak print assigments dulu kat bilik depan. Aku assume dia tak ada kat dalam bilik. Then, dalam kul 2 lebih aku keluar nak pergi tunggu bas, dia pon keluar jugak. Rugi2! Kalau aku tahu, aku ketuk pintu bilik dia tadi..


http://www.cute-smiley.comMemandangkan aku tak print lagi assigments maka aku kena lah print dekat fac. Dekat fac tak ada ATM. So, on the way nak pergi kelas, aku pon nak singgah ATM kat kolej jap. Tengok dari tepi, tak ada orang beratur pon.. Rosak lagi ke? Aku pon gi tengok secara dekat. Dan, yeah! Tepat sekali jangkaan aku! Rosak lagi! ATM KK12 ni selalu sangat2 rosak. Dalam sebulan dalam 2,3 kali rosak. Dah boleh daftar kat ICU ATM tu.


Kesabaran masih di paras normal. Jam dah pukul 2.30. Tunggu bas kat tengah panas. Tunggu punya tunggu macam tak ada je. Tengah hari macam ni kalau ada bas, memang bertuah gila ah! Aku paling tak suka tunggu bas UM ni. Sementara tunggu mesti kumpul dosa duk mencarut bas lambat. Fac aku dah la jauh. Mesti yang tak pernah kena akan cakap, sabar2.. Tapi, kalau dah sejam tunggu camne nak sabarnye.. Bas jalan dua dah 4 bijik lalu. Bas nak ke fac aku sekor tak nampak lagi. 


http://www.cute-smiley.comMaka, aku dengan penuh yakin decide nak jalan kaki. Dah nak dekat sampai dekat pusat asasi UM, aku tergerak hati nak toleh belakang. Tengok2 ada bas! Nak kejar tak sempat punya! Pak cik bas tak ada yang baik hati nak tunggu student. Aku pernah tengok sendiri sorang budak laki ni berlari-lari mintak pak cik bas tu tunggu. Bila dah sampai kat pintu bas, pak cik ni tutup pintu bas betul-betul depan budak tu pastu blah! Kurang ajar giler! Kalau aku jadi budak laki tu mesti dah angkat jari tengah. Haha! Berbalik pada tadi, aku rasa macam nak nangis je.. Dah la nak kena singgah CIMB dulu..


kucin ini lg pandai posing dari sesetgh model


http://www.cute-smiley.comPaling aku geram masa kat fac tadi. Muka aku masa sampai kat fac toksah cakap la.. Dah separuh mati! Bapak penat. Tak caya try la jalan dari KK12 ke fac Alam Bina. 30minit berjalan+naik bukit. Sampai dah pukul 3. Ada pulak member aku cakap maybe ada test jap lagi. Aku rilek lg.*takpe,boleh tiru notes* Aku pon pergi la kedai photocopy nak pint assigments. *oh, abg yang cute tu dah tak ada* Tengok ada lagi 2 orang tangah guna. 2 orang chinese tengah guna. Sorang malay tengah tunggu. Yang amoi tu guna bapak lama giler! More than 10 minutes! Aku nak cepat. Dah pukul 3 dah pon. Laki yang tengah tunggu tu sound suruh cepat. Amoi tu cakap dia pon nak cepat jugak. Aku nak je balas "kalau nak cepat tak payah la time ni baru terhegeh2 nak edit!" Tapi, sbb aku rasa dia senior malas nak sound. Tapi,memang bongok 2 orang tu. Lama giler! Pastu tanya member dia nak edit macam mana lg. Pergh! Panas weh.. Time tu baru gatal tangan nak meng-edit assigment!


Tunggu punya tunggu sampai la turn aku.. Aku baru je cucuk pen drive jap. Tengok assigment sekali imbas. Boleh pulak ada orang belakang sound "boleh cepat sikit x?" Aku pon sound balik "baru je duduk sini. Tadi ada orang tu yg lama". Tiba-tiba akak kedai dtg, dik nak print A4 ke A3? A4.. "ink habis la dik" *wargh!macam tu baik kau tak payah tanya nak size apa!* Aku pon cakap terbaik ah kedai ni! Dan blah masuk kelas..



p/s : Rupanya yg nak print tu satu kuliah dgn aku je! First year jugak! Assigment tu orang lain pulak yg tolong.. Sory ye Dwi Rahma Sari.. Rasa bersalah sgt2.. =_=
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Perangai Lelaki Yang... Memang Susah Lah Nak Faham

Ni part 2 tentang perangai kebanyakkan lelaki yang susah nak faham. Part 1 boleh baca kat sini.

hensem ke? biasa je.

Situasi 1: Dialog antara mr X dan mr Y kat maple 14


mr X : Weh bro! Per cer skarang huh?
mr Y : Lite2 je..ok la.. ko?
mr X : Aku pon bese2 jer.. Eh, ko kapel dgn awek cun tu lg ke?
mr Y : Em, dah sebulan clash..
mr X : WTH! Kenapa? Cun tu..
mr Y : Em,entahlah.. *muka da nak nangis*
mr X : Eh,story ah ngan gua bro.. *muka simpati+nak tahu gosip*
mr Y : Dia CURANG ngn aku..
mr X : WTF! Stupid punye perempuan! Ingat cun sgt lah tu! *padahal dah 2 kali puji* Perempuan zaman sekarang dah tak boleh percaya! Byk lg perempuan kat luar sana..chill k!


yeah!this is what we called HANDSOME!
tapi ada yg kata dia ni GAY! tidakkk!!


situasi 2 : Dialog mr X dan miss A kat YM *mr X adalah orang yang sama*


mr X : BUZZ!
miss A : Ye, kenapa?
mr X : Sombonk ko skg eh.. *ayat lelaki biasa guna kalau nak tegur member pompuan padahal dia yg sombonk*
miss A : Eh,mana ada aku sombonk..busy lah skrg..
mr X : Eleh, busy dgn balak ko lah tu..
miss A : Mana ada. kitaorg dah clash lah..huhu
mr X : Hah?pesal lak?
miss A : Dia ada pompuan lain..
mr X : Owh, BIASA LAH..lelaki! Memang susah sikit nak setia. Lagi2 balak kau tu hensem. Mesti ramai yg sangkut!
miss A : Ok,fine!!

Siot je laki macam ni kan? Curang dengan dah ada orang lain tu tak sama ek??
Lelaki curang boleh..perempuan tak boleh eh?
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Earth Hour 2010: Kenapa Aku Rasa Macam Malas Nak Sokong Dan Betul Ke Boleh Kurangkan Pemanasan Global?

Harini belog ini berusia SEBULAN! weeE~~









http://www.cute-smiley.comAku tahu dah ramai yang tulis entri pasal ni kan? Tapi aku nak jugak tulis. Sebab apa? Nanti aku bagitahu kat hujung entri. Aku bukan sokong dan tak sokong kempen ni sebenarnya.. Er, maksud aku, aku sokong tanda setuju tapi aku tutup lampu je la. Yang lain-lain aku bukak.*Yang lain-lain bermaksud suis yang lain ye* Ramai orang salah faham konsep kempen ni sebenarnya.. Meh aku nak citer sikit..

Setelah puas aku godek-godek kat tenet a.k.a google, akhirnya aku dapat jawapan yang aku cari. Betul ke Earth Hour boleh kurangkan pemanasan global? Jawapan ya dan tidak! Sebenarnya kempen ni bukanlah bermaksud

kita sokong = tutup lampu sejam = lower the global warming

 Kempen ni tak direct macam tu. Tapi..

  kita sokong = kita turn off light = vote for earth = lower the global warming

Fakta dari  http://earthhour.org.my/ sendiri:
~ Swithcing off your lights is a vote for Earth, or leaving them on is a vote for global warming.

http://www.cute-smiley.comMaksudnya, kempen ni menunjukkan sokongan kita terhadap bumi. Tu je. Bukannya korang tutup lampu sejam, bila bukak balik lampu kul 9.30 tiba-tiba korang rasa sejuk macam kat Cameron Highlands,udara terasa nyaman ataupon pokok mangga belakang rumah yg hidup segan mati tak mau tiba-tiba jadi subur. Bukan bukan bukan! Dan kempen ni bermaksud bukan lah nak suruh duk bergelap macam orang buta pastu tahan panas dan nyamuk. *nyamuk gatal tak diambil kira* Contoh kalau kat rumah ruang tamu ada 10 lampu, so harini on 1 je. Yg 9 lg padam.

Second fact from http://earthhour.org.my/:
~This meeting will determine official government policies to take action against global warming, which will replace Kyoto Protocol.

http://www.cute-smiley.comBagi aku kalau betul-betul nak buat, better buat kempen tutup suis air-cond dan peti ais untuk sejam. Ye, aku tahu kalau off suis peti ais makanan akan busuk. Tapi, kalau betul-betul sayang bumi boleh la buat. Air-cond dan peti ais tu lah penyumbang utama pemanasan global. Tak percaya boleh bukak buku Biology Form 5. Lagi penyumbang terdekat aerosol. Ni semua keluarkan CFC- Cluoro Fluoro Carbon *alamak!tak ingat ejaan sebenar* CFC ni penyebeb utama global warming. Ok,cukup dah beri fakta sains. Kang bosan pulak. Silap hari bulan kempen ni boleh datangkan keburukan sebab asap lilin, rokok and so on. *banyak lagi sebenarnya tapi nanti panjang lak entri ni*

http://www.cute-smiley.comLagi satu, kesian pulak TNB.. Rugi besar mereka. Sebab mereka dah beli power dari IPP (Independent Power Plant). Konsep ni sama macam korang dah beli produk borong dari pengeluar. Tapi barang tu akan expired pada 28 Mac. Pada 28 Mac, ramai customer boikot produk korang tu. Padahal hari-hari biasa ramai yang beli. So,korang dah rugi besar kat situ. Nak jual balik dah tak boleh. Tapi, aku tetap tutup lampu untuk malam ni. Sebagai vote kepada bumi. *Tapi suis lain mungkin tak tutup kot* So, jom tutup lampu! Tinggalkan AF bodoh yang tahu nangis-nangis je! Nyanyi tak ada lah sedap mana pon..ok,stop! Bab AF boleh buat entri lain.

Jawapan kepada soalan kat atas..Kenapa tiba-tiba aku nak tulis pasal ni ek? Sebab sebenarnya tadi baru lepas argue dgn someone pasal ni! dush! dush! Bukan saya tak nak sokong lar! And bukan tak nak cakap tadi tapi awak tu excited+garang sgt!
http://www.cute-smiley.com

p/s : entri ni mungkin dipublish after earth hour da abes or AF dah tamat adegan nanges-nanges manja sbb tiba2 wireless tak ada! demn!!

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Perangai Lelaki Yang... Susah Nak Faham

Korang jangan ingat perempuan je ada perangai macam ni. Lelaki pon ada ye..  And kadang-kadang aku rasa lagi susah nak faham lelaki dari perempuan..


kalau handsome macam ni dimaafkan




gf : Awak, tadi Ashraf ym saya. Dah lama betul tak contact dengan dia..
bf : Hah? Borak pasal pe? *nada ada bau jelez*
gf : Macam2 la sbb dah lama tak borak..
bf : Mesti lama awak ym dgn dia kan? *bau jelez makin kuat*
gf : Boleh la.. *bau jelez dah sampai kat lubang idung*
bf : Em..yg awk layan dia tu naper? Borak kejap dah la. Dah, pasni tak payah ym dah dgn dia.
gf : Tp dia tu kawan saya..
bf : Kawan pon tak payah la borak lama2. Dah2 pasni tayah ym dia dah ok? *queen control!*
gf : Ok..
bf : Bagus2!! *muka bangga cam tapir*


gf : Awak, nak tanya something..
bf : Ye sayang.. Apa dia?
gf : Nape saya tengok dlm inbox fb awak byk msg2 perempuan2 lain? *diulangi perempuan-perempuan*
bf : Alah sayang, tu mesej2 dgn member2 sekolah dulu..Sajer nak tahu diaorang pe cer skarang..
gf : o0o0o.. *nada tak puas hati*
bf : Alah, jgn la jelous sayang.. diaorang semua MEMBER JER tu..
gf : WHAT THE ****?? *rasa macam dejavu*


kawan dgn member tu tak sama ek??
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

GB Dah Sembuh!! Happy3!! Tapi Ada Pesanan Untuk Ahli GB..

Wah! GB dah sihat hari ni. Tapi bila klik kat link akan keluar satu perkataan. Dah lupa apa perkataan tu. So, korang kena refresh balik page then keluar gambar bogel macam ni

lama jugak nak megecek..
harap korang sabar ye ;)


Then, dah siap check, korang boleh la masuk dengan jayanye!! Ops!nanti jap.. Ada pesanan untuk korang..
Kos untuk biayai website ni setakat ni guna duit Kong sendiri. Aku tahu ni dari admin jugak. Tapi tak ingat siapa punya blog. Ariff kalau tak silap. Eh, Ben kot.. Pesanan tu kalau korang nampak ads kat GB klik2 lah yek.. Ni bukan geng klik2..Tapi sekadar sumbangan korang untuk GB yang dah popularkan entri korang. Senang je kan? 

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Pengkhianat Geng Blogger+Pendengki Bangsa Sendiri= Bangang??



http://www.cute-smiley.comAku rasa semua ahli Geng Blogger(GB) dah tahu yang server GB down beberapa hari. Dah lama sangat dah. Aku memang tak puas hati dengan lahanat pengkhianat tu. Sebelum aku maki, aku nak puji GB dulu.

http://www.cute-smiley.comAku sangat suka dengan sistem GB ni. Ni lah website first yang aku join untuk ping blog. Memang puas hati dengan sistem ni. Aku pernah try ping kat innit tapi memang susah sebab kena bersaing dengan blog english. Aku rasa rata-rata ahli GB ni memang puas hati dengan konsep GB ni *siapa tak puas hati,boleh buat web lain ok*. Aku try guna jombuzz dan innit, tapi aku rasa macam ada kekurangan. Aku still lekat kat GB gak. Mungkin gak sebab aku setia kat Kong So,bila GB hilang beberapa hari ni, aku rasa rindu pulak kat komuniti GB ni. Dah tak ada orang datang blog nak ngorat aku. Sedih betul! Visitor sangat kurang lah. Aku bukan malas nak blogwalking *ngaku je lah malas* tapi sebab busy, busy and busy sangat amat minggu ni. *itulah..siapa suruh kau ponteng kelas??* At least kalau ada GB aku rasa hidup jugak blog aku. Kalau aku tak ping new entri at least aku melawat blog orang lain. Cuba bayangkan kalau entri aku tu makanan. Pelawat-pelawat ni tukang pelahap, dah sah-sah entri aku tu berulat2 tak ada orang nak baca. Tak faham? Tak pe, abaikan.

Part seterusnya, tibalah masa aku nak tarbiah sikit alien yang abuse GB tu. Mula-mula macam malas nak berleter ni. Tapi sebab dah berapa hari tak boleh bukak GB ditambah hormon tak menentu maka aku nak jugak membebel!

Hey makhluk asing!! Apa yang lu tak puas hati dengan GB hah?? Oh, baru gua ingat lu nak untung je kan? Masa gua lepak maple aritu gua dengar citer lu ada sampai pat belas blog! Gila hebat lu! Earning Adverlets lu pon gua dengar dah cecah RM2k dah. Lu tak nak belanja admin GB ke? Lu tahu pikir duit poket lu je kan? Aweks2 dan balaks2 kat GB yg 4000++ lu tak pikir plak?? Lu ingat berkat sangat lah duit tu.. Lu dah khianat orang lain beb! Paling busuk pasal lu, lu khianat bangsa sendiri! Baik lu cakap btol2 kat gua.. Betul ke lu anak melayu keturunan Hang Tuah?? Gua rasa lu kencing gua la bro! Lu mesti buruh indon kerja kontrak tu kan?? Baik lu ngaku. Kalau lu melayu tulen, lu tak buat khianat sampai macam ni beb! Dan gua tahu ni bukan 1st time lu rogol GB kan?? Dah dua kali kan?? Memang nafsu binatang betul! Gua harap lu blah la jauh2 weh! Kalau lu betul2 gentleman, lu mintak maaf  face 2 face lah bro! Kalau tak lu memang PONDAN!  Lu dah memalukan kaum gua! Lu buat lagi, lu memang _ _ _ _ _!! (isi tempat kosong dgn perkataan yg sesuai dgn citarasa korang)

http://www.cute-smiley.comPart ni ada subjek komputer sikit. Dari blog ariff, aku dapat tahu yg alien ni tadi guna cara DDOS/multiple mysql injection. Apa yg aku tahu, DDOS ni bukan serangan virus tapi kerja hacker. DDOS bermaksud Distributed Denial Of Services. Nak explain pasal ni memang complicated. So,cikgu guna konsep analogi ye murid-murid. Katakan GB ni sorang awek cun. Alien tadi tu mamat tak hensem nak usha awek cun ni. So, mamat ni pon hantar mesej pada awek ni banyak-banyak kali dalam satu masa. Awek ni mesti lah letih nak bukak satu-satu mesej mamat ni. Nak lagi jahat mamat ni guna banyak number phone untuk hantar mesej pada awek tadi. Mesti line busy punya kan? Silap-silap boleh teroff handphone sebab terlampau banyak mesej masuk. Dan kalau mak awek cun tadi nak hantar mesej, mesti lambat awek tu dapat mesej/pending. Dapat tak perbandingan nyer? Tu yang sampai server down tu. Server dah letih tak pon terkezut banyak sangat ping dalam 1 masa. Secara ringkas, orang yg gunakan DDOS/DOS ni pentingkan diri-sendiri dan tamak! Pasal multiple mysql injection aku tak banyak info. Tapi, kalau tak silap aku cara ni hacker boleh pinjam status admin tu kejap untuk kepentingan sendiri.


http://www.cute-smiley.comSetakat ni aku tak tahu lagi siapa yg buat kerja tak senonoh ni. *memang tak layak buat menantu* Tapi, pihak admin GB dah tahu rasanya alien ni. Dan alien ni dah di ban seumur hidup. Kira macam kena kuarantin dari GB la ni. Aku kalau pandai hack pon, tak ada lah sampai nak khianat macam tu sekali. Baik aku hack adsense then tukar jumlah earning aku. Cara macam tu baru la macho! Ni guna orang tengah (GB) ... DAYUS giler!!
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Special Entry For The Luckiest Guy!

*This is sticky mode. Sila skroll ke bawah untuk baca latest entri.*
Entri kali ni khas untuk lelaki yg bertuah sahaja. Untuk tahu siapa lelaki bertuah tu kena baca sampai habis. Entri agak panjang sbb ada ikon comel-comel macam tuan blog .dan gambar tapi grade entri still AAA. Penat jugak rupanya nak buat banda-benda macam ni. Nak dekat sejam gak. Ok,sambung baca cerita kat bawah...



http://www.cute-smiley.com awak..

ni saya, http://www.cute-smiley.com your lovely ecar

saya tak tahu nak tulis apa http://www.cute-smiley.com sbb saya tak pandai jiwang-jiwang ni

rasa http://www.cute-smiley.com pon ada..

firstly saya nak bgtaw yg saya http://www.cute-smiley.com awk sangat!

saya tahu awak pon http://www.cute-smiley.com saya

tapi saya rasa http://www.cute-smiley.com sangat bila awak nak tinggalkan saya esok

mesti saya akan rasa http://www.cute-smiley.com dan http://www.cute-smiley.com nanti bila awak jauh

nanti siapa nak pujuk saya kat sini kalau awak jauh?http://www.cute-smiley.com

kalau saya http://www.cute-smiley.com tak ada orang dah nak tenangkan saya


bila saya http://www.cute-smiley.com dah tak ada orang nak hantarkan ubat



dah la time birthday bonus tak dapat cakap lama sbb saya terpaksa http://www.cute-smiley.com sungguh-sungguh untuk final

yg saya pasti ni lah antara reaksi saya bila hantar awak esok sama ada http://www.cute-smiley.com atau http://www.cute-smiley.com atau http://www.cute-smiley.com

sangat mustahil untuk saya http://www.cute-smiley.com esok

apatah lagi http://www.cute-smiley.com

dah tak ada orang akan buat saya http://www.cute-smiley.com lagi

hujung minggu dah tak ada kawan untuk http://www.cute-smiley.com ke midvalley


paling saya terkilan bila tak dapat sambut http://www.cute-smiley.com awak minggu depan

anyway,saya sentiasa doakan http://www.cute-smiley.com kita

dan saya harap http://www.cute-smiley.com awak tak akan lupakan saya dan sentiasa rindukan saya macam mana saya rindukan awak



ini lah hadiah khas dari saya untuk awak http://www.cute-smiley.com


dan untuk hadiah birthday awak..saya tempah special
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
;
:
:

ini dia kek dan hadiah birthday awak

saya tahu,mesti awak suka kan?

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
hah?tak suka?
nak maria ozawa?
siapa tu??
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
yg bawah ni la baru betul


yes,u are! please take a good care of the key ^_^

ni je untuk kali ni http://www.cute-smiley.com sayang~


lupa plak inilah dia lelaki bertuah tu
Zulhairie Jamaluddin

lelaki yg perasan handsome.
ok,memang handsome pon!
will turn 20 on 22nd March 2010
dah tua!tak nak panggil abang!
buwek!;p




nota cinta:sorry tak sempat upload gambar awak kat tepi sbb nak ciapkan entri ni. Memandangkan saya tak ada duit untuk beli hadiah, ini je hadiah yg termampu saya bagi. Tapi,saya tahu awak akan hepi and buat muka bahagia awak bila baca entri ni (",)
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Related Posts with Thumbnails