Iklan Raya TV3 Terpesong??

Sempena raya ni nak jugak citer pasal raya kan.. Tapi,ni bukan pasal pengalaman ke apa tapi pasal iklan raya TV3 yang terpesong. Dah tengok belum??

Mula-mula aku tengok iklan ni macam "wah!cantek2!macam fantasi.." tapi ada unsur-unsur Krismas. Umat Islam kan tak boleh sambut perayaan keagamaan agama lain. Kalau tahun baru cina boleh lah.. So, kat sini aku sertakan video tu sekali. Korang pandai-pandai la nilai sendiri ek..


iklan raya tv3 2010

Awal-awal lagi dah merepek kan?? Naik kereta santa klaus?? Memang cantek sebab iklan ni pergi jalan-jalan dekat tempat menarik Malaysia. Tapi, kalau gantikan dengan karpet terbang macam lagi ok kot.. Better la dari buat macam santa klaus kan??
Antara komen-komen yang ada kat video ni :


iklan nie buat aku konfius.kite sambut ramadhan+hari raye aidilfitri.tpi apsal iklan macm chrismas.
dah lah tak best iklan nie.petronas lagi bagus kott.


mngkin dorang nk smpaikan mesej yg prayaan apa pn kta sambut, seluruh rkyat Malaysia dpt merasakan kemeriahan suasana tersebut tnpa mengira agama dan kaum kerana kta hidup d bwah stu bumbung yg sama dan pemerintahan yg sama.. Ini brmkna kaum lain yg tdk menymbut raya aidilfitri pn mnybutnya dgn kemeriahan bersama-sama kaum islam sama spt menymbut perayaan mereka sendiri..


tv3 telah dipengaruhi oleh media2 pemikiran secret society,tu yg jadi makin melampau mengarut,back to basiclah tv3,dah x ada idea lain nk wat ke,tu yg terjadi pada ajl tahun ni.

Setakat ni video ni belum remove lagi dari you-tube. Tapi, dah diremove dari facebook TV3.

p/s : rindu iklan2 Petronas hasil arwah Yasmin Ahmad :( 

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

"Kepada Yang Berpuasa, Fuck Off!"

          klik untuk tumbesaran yg sihat!



Ades!! Bod0h-bod0h hanjeng sungg0h la mereka2 ni. Agaknya sebab ni lah ramai yang bun0h anak waktu kecik.. Kalau tak p0ce pon jangan lah nampak sangat jahil nye! Aku yang p0mpuan ni kalau tengah cuti pon ta gi beli makanan tengah hari..
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Ini Bukan Luahan Seorang Pondan!

Dah lama tak tulis.. So, copy paste dari member kat Facebook je. Bila baca ada jugak betulnya..

Berapa ramai lelaki yang boleh menjadi imam?? Kalau perempuan tidak boleh memasak, dikutuk dan disuruh belajar. Kalau lelaki tak boleh jadi imam kita relax je.. Tak kisah pon.



"Apalah perempuan, tak pandai masak siapa nak kahwin dengan awak!" Begitulah kata rakan sejawat lelaki pada seorang gadisjuga rakan sejawat kami. Maka jawablah si gadis ayu itu yang dia tidak sempat belajar memasak sebab dari kecil tidak digalakkan keluarga sebaliknya di suruh menumpukan perhatian pada pelajaran saja. Sementelah tinggal di asrama, peluang pulang ke rumah terhad dan tidak sempat turun ke dapur membantu ibunya. "Habis sekarang kenapa tidak belajar?" Tanya Si lelaki lagi dengan penuh angkuh dan bersemangat. "Sedang belajarlah ni tetapi selain sibuk dengan kerjaya saya juga sibuk belajar agama, jadi belajar memasak tetap tidak diutamakan!" Begitu jawab si gadis yang membuatkan lelaki tadi menggeleng-geleng kepala. Baginya tidak sempurna seorang wanita jika tidak tahu memasak.



 Wanita sepatutnya buat begitu juga. Syarat utama menjadi suami mesti boleh menjadi imam. Walau ada yang kata, jika itu syaratnya bermakna makin ramai wanita yang hidup bujang seumur hidup. Lelaki meletakkan kebolehan wanita di dapur sebagai perkara utama dan ungkapan hendak memikat suami, perlu pikat seleranya sering diguna pakai. Tidak kiralah jika wanita itu berpelajaran atau berjawatan tinggi dan penyumbang utama kewangan dalam rumahtangga nya. Sekarang bukan asing lagi gaji isteri lebih tinggi daripada suami. Namun kedudukan suami sebagai raja tidak pernah dilupa walau dia tidak mengambil inisiatif mempelajari ilmu menjadi imam. Ilmu bermain video game di komputer mereka rasa lebih perlu. Kalau tidak tahu memasak disuruh belajar dan sesudah belajar perlu handal. Jika handal bukan setakat masak untuk keluarga sendiri, kalau boleh perlu boleh memasak untuk tiga pasukan bola. Begitulah standard yang telah ditetapkan.

 Kalau tidak pandai jadi imam,belajarlah. Mula-mula jadi imam kepada keluarga sendiri, sudah terror boleh mengimami satu taman perumahan juga. "Sibuk suruh kita handal memasak, mereka tu bolehkah jadi imam?"  Berapa kerat lelaki yang menjadikan sembah yang jemaah di rumah bersama anak isteri sebagai agenda utama, selain keperluan memenuhi pelbagai seleranya? Maka bertanyalah wanita kini kepada beberapa lelaki tentang kebolehan yang satu ini. Ternyata ramai yang menjawap tidak confident menjadi imam sebab takut bacaan al-Fatihah tidak sempurna, salah tajwid atau pun dia merasakan isterinyalebih handal. Ada yang kata lebih elok dia dan isteri sembahyang sendiri -sendiri. Ada juga menjawab, rasa kelakar pula apabila dirinya yang rugged menjadi imam. Isu ini sepatutnya kita beratkan seperti mana masyarakat memberatkan wanita perlu pandai memasak jika mahu bersuami. Lelaki juga harus boleh menjadi imam supaya kewibawaan mereka sebagai ketua keluarga tidak goyah atau menjadi mangsa queen control. Kalau tidak pandai, belajarlah sekarang. Jika wanita disuruh belajar, apa salahnya lelaki.



*pesanan utk bakal laki sayer..kt mne pon awak brader..saper pon awak..xkesah r..asalkan laki..sayer nk jd makmum awak..nk aminkan doa awak..xpndai doa arab pon xper..sayer pon xpaham..doa bm sudaa..asalkan eklas..laju j sayer aminkan..=P

p/s: tengs t0 atteya :)
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Related Posts with Thumbnails