Tempat Shopping & Jenjalan Budak2 KMPP Batch 08/09

Assalammualaikum~

Entri pertama tahun 2012.

Sila jangan terkejut aku hupdate blog! Last post 28 Nov, sekarang dah 24 Jul, pemalas sungguh aku ni! Shoutbox pon entah pegi mana.

T_______________T

Actually, mula-mula tadi ingat nak update soalan-soalan untuk yang tanya pasal ASASI UM VS MATRIKULASI, tapi sebab nampak soalan kat bawah ni, buat lah entri ni dulu.. Tu pon entah bila nak jawab soalan-soalan pasal PASUM VS MATRIK. Sory sangat-sangat pada yang tanya. Kalau rasa urgent, boleh terus pm fb. Insyaallah,kalau boleh tolong, akak (yek!) tolong.

Soalan tu berbunyi begini;


Pastu ada pulak soalan serangkai yang ada kene-mengena dengan tajuk post ni;

Nampak tak tarikh tu berapa haribulan? Wakaka! Komen berzaman tapi aku baru je approve sejam yang lepas.

T__________________T

Pasal lifestyle kat KMPP aku pon tak ingat sangat. Tapi, yang aku ingat makanan kat KMPP semua 5 stars!! Even keropok lekor serius sedapppp!!  Oleh sebab waktu tu facebook tak wujud lagi, instagram tak lahir lagi, DSLR pon aku tak tahu menatang apa.. So, pompuan-pompuan waktu tu tak kemaruk lagi nak ambil gambar makanan sebelum makan.. Maka, tak dapatlah nak tunjuk makanan-makanan yang best tu.

KMPP pon sama macam matrik lain jugak (kot) outing hanya dibenarkan pada sabtu,ahad & hari cuti. Kitaorang akan tunggu kat luar pagar besar dekat guard untuk naik bus UTC.


Hazabb neraka tol naek bus ni!

Waktu aku dulu, aku selalu outing ke:

1. Summit @ Pacific, Bukit Mertajam.


Summit ni seingat aku sebelah Pacific (kalau salah betulkan) tapi aku tak jumpa gambar Pacific. Kat Pacific, stail baju-baju dia aku tak pakai sebab chinese stail sebab time tu badan somel-somel lagi. Mana muat. Kat Summit best jugak shopping, tak tahu kenapa rasa best padahal The Store je pun.. Macam lah kat Kuantan takde kan..

*** pembetulan, Pacific kat Seberang Perai ****

Tapi, siapa-siapa yang shopping kat Summit mesti diorang akan balik awal.. Sebab mat bangla gatal bigrohhhh banyak petang-petang! Serius rasa nak hempuk! Kalau korang nak tahu, bangla-bangla ni suka duduk single seat, dia tak nak duduk dengan member-member satu jantina dua teloq sebab nak perempuan duduk sebelah diaorang. Kalau muka macam Remy Sehak tahan lagi.. Bau pulak kalah stesen minyak.. Ada sekali tu aku kene.. Wuwuwu!! Haipp!Bukan kena raba hokeyy! Dia dok sebelah pastu saje jer makin dekat kaki tu.. Last-last aku tolak dengan beg.. Huahuahua!


2. The Store, Sungai Petani.


Ni tempat feveret aku before Jusco Seberang Perai bukak. Selalu pergi sensorang. Dah ajak member, sorang pon tak nak ikot. Hukhukhuk. Kalau korang dapat chance belajar tempat orang, pergi lah jenjalan. Serius rugi kalau tak gi mana-mana. Nak jimat duit,cuci-cuci mata pon jadi lah.

Beza The Store SP dengan BM, SP ni jauh.. Amik masa sejam jugak nak sampai.. Mak sedara aku pon cakap awatlah pegi jauh-jauh sangat.. Sini ok lah, ramai melayu so kedai-kedai dia banyak jual baju yang sesuai untuk orang bertudung. Pastu pulak tak delah sesak dengan bangla-bangla macam kat BM.

3. Jusco Seberang Prai


Masa Jusco ni dah launch, aku dan budak-budak KMPP yang lain tak pandang dah BM ke, SP ke.. Hahaha! Pusing-pusing dalam ni je nampak budak KMPP. Kat sini best, sejuk, bangunan baru (sebab aku memang suka benda baru) selesa, ada wayang, dekat (tak payah travel keluar pulau) tempat makan banyak, duit pon keluar banyak bila datang sini..

Ni je yang ada gambar kat Jusco SP.. Tu pon kalau tak silap. Serius banyak dah lupa sebab dah lebih 3 tahun tinggalkan KMPP.


Gambar ni tak silap masa nak dekat-dekat krismas.

With my best friend forever & ever

 Sebenarnya ada dalam 5-6 keping lagi gambar kat jusco SP tapi tak tahu kenapa tak ada dalam laptop ni! Haduiii! Nak nangis jek rasa.. 

T______________________T

Memandangkan aku nak nanges-gamba- tak-jumpa, aku stop kat sini je lah. Banyak sangat nak cerita lah. Next insyaallah aku sambung kat Queensbay, Padang kota & Pesta PP :) Tu pon silap-silap tahun depan~

p/s : Salam Ramadhan :)

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

4 budak cute cakap:

Nurul Izzah said... Reply To This Comment

eqa, summit kat Bukit Mertajam (BM), pacific kt seberang perai

e~car182 said... Reply To This Comment

@Nurul Izzah

izzah!aku mmg dah luper!!haha..tq2 xD

FYA PELANG! said... Reply To This Comment

HAHA. bac UTC tu mmg hazab ponn. mcm naek kuda kott. HAHA.



yeahh, same mcm matrik lain outingnya. just, kmi je kot lain. outing tak bole sme jantina ^^,

FYA PELANG! said... Reply To This Comment

*eh, silap. lain jantina. means, asing2 lha. haha :P

Related Posts with Thumbnails