10 Cara Mudah Tingkatkan Trafik Blog!

Dah 2 hari tak hupdate belog! Sangat rindu taw! Ni semua sebab wifi tiba-tiba hilang. Pagi tadi baru ada. Rindu facebook pon ye jugak. Harini rasa macam nak kongsi something dengan korang. Untuk yang baru-baru ada blog, boleh lah cuba cara-cara ni.




1. Blogwalking! Semua blogger pon akan cakap blogwalking is must kalau nak tingkatkan trafik ke blog. Tapi,blogwalking pon kadang-kadang mesti kena pada cara. Apa caranya? Entri akan datang aku kasi tahu.
Bukan susah pon kan. Tinggalkan link je.


2. Tulis entri menarik. Ni memang wajib lah kalau nak pembaca yang banyak. Kalau tak ada idea, tulis lah isu-isu semasa contohnya sekarang Barisan Nasional menang pilihanraya. Ni jugak penting untuk SEO. Tak pon semalam CHELSEA MENANG 7-0! Kalau tulis Chelsea mendahului Man United dalam Liga Perdana Inggeris pon boleh jugak. *saja kasi hot fans Man U.kekeke*


3. Ping blog di ping site. Banyak sangat sebenarnya ping site ni. Cari je la kat google. Tapi, yang terbaik setakat ni aku rasa di Geng Blogger. Lain-lain png site innit, jombuzz dan ebuzz. Blogger United demam lagi kot.


4. Apa guna korang ada facebook tapi tak war-war kan blog korang? Tapi, aku jarang buat macam tu. Seganlah member-member baca blog ni. Hehe..


5. Komen di blog orang lain. Mula-mula aku pon tak yakin. Eh, betul ke komen kat blog orang lain boleh dapat trafik? Tak percaya tengok ni

kalau tak nampak, rajinkan jari untuk klik

Banyak tu trafik datang dari komen aku dekat Oh!tidak dengan blog kak Jie. Kalau untuk blog yang tak ada commentluv, cuba letak link entri best kat blog korang kat dalam komen tu. Kadang-kadang kalau ada yang menarik tu aku klik jugak. Tapi, aku sendiri tak pernah buat lagi. Hehe.. Rasanya tips untuk komen ni je dah boleh buat entri lain. 


Eh? Mana lagi 5? Yang lagi 5 tu aku serahkan kat korang yang lain. Sama-sama kongsi. 4 cara kat atas ni aku dah try. Berkesan pon. Dan lagi satu, rajin-rajin lah tinggalkan komen. Aku baru install intense database tambah plugin commentluv. Tak tahu lah menjadi ke tak. Kalau lambat loading or banyak sangat masalah tolong inform tuan belog ek.

p/s : tinggal lagi 1 paper!!

p/p/s : rindu someone T_T




Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

50 budak cute cakap:

ciksa'adah said... Reply To This Comment

macam tau tau je aku tengah nak cari tips tips cenggini.thanks ya!!

luvly mya said... Reply To This Comment

memang berkesan..hehe.

malu gak nak war2 kat fb..malu kawan2 baca.hehe ;p

e~car182 said... Reply To This Comment

cik saadah:welcome! ;D

mya:hehe,,taw takpe,,

e~car182 said... Reply To This Comment

PELIK!nape intense database tak kuar ni =(

Azizul Luqman said... Reply To This Comment

info yg cambest...
bagus²...
hehehe... :D

kenwooi said... Reply To This Comment

i believe it's all down to the content.. read my latest entry? =)

e~car182 said... Reply To This Comment

azizul:tengs!xD

kenwooi:done with it.jealous with u!!=(

Hizami Rahim said... Reply To This Comment

ahha.
bagos2.
;)

Hadi said... Reply To This Comment

tips yg menarik ,thanks ek :-D

e~car182 said... Reply To This Comment

hizami:buat taw xD

hadi:tengs ;)

cEro said... Reply To This Comment

setuju dgn kenwooi di atas..
papepon, skadar traffic je tak brape nk menjamin..
alang2 dh blogwalking dll, baik kita try to maintain loyal visitors..
kan??

e~car182 said... Reply To This Comment

cero:ko lah salah sorang loyal reader kat sini kan?xD

syahirul said... Reply To This Comment

content sangat penting ok.. kalo tajuk gempak content hampeh, sumpah org takmo masuk blog tu lagi.. bagai ditipu kan?

e~car182 said... Reply To This Comment

syahirul:tu xkesah lg,,tp kalo tade kaitan lg skt aty,,hehe

aRoL said... Reply To This Comment

tips yang berkesan...kalau ada yang lain nt tambahlah lagi..

e~car182 said... Reply To This Comment

arol:orait!;)

Kapten said... Reply To This Comment

konsep give n take biasa aku guna
datang blog org... baca... kalau nak komen aku letak komen. kalau x aku pegi jer walaupun dah habis baca

oh ya.. aku jarang guna chatbox

FeeQ said... Reply To This Comment

Thx for da info..nice!

Hasrol Nizam said... Reply To This Comment

owh..sama je lebih kurang ngn en kapten..tapi kalau tak komen tu mmg guna la chatbox kat tepi tu..

zella y said... Reply To This Comment

slalu gak buat tips2 mcm ni....

.::WaNiE::. said... Reply To This Comment

rindu saya?? heheheheh

e~car182 said... Reply To This Comment

kapten:sekarang pon aku da jarang guna cbox,,mls,,hehe.kalo sbox senang

feeq:tq! ;D

hasrol:sama la kita..

zella:menjadi kn??xD

wani:adalah jugak ;p

fitrijohari007 said... Reply To This Comment

eh..xkuar pun intense debate?kite pakai disqus...so far ok..tp xde commentluv..pape pn thkz for the tips...eloklah utk newbie~

e~car182 said... Reply To This Comment

fitri:tu lah pasal,,kenapa ntah xkuar,,=(
welcome =)

zaiMi said... Reply To This Comment

tips yang berguna. bagus. :)

Kujie said... Reply To This Comment

tiap usaha mesti ada keputusannya , kan

kalau tak usaha dulu, mana kita tau...

kadang2 tuan blog tak dpt bagi trafik direct kt blogger lain tetapi pengunjung blog tu boleh juga klik ...

nurul harnani said... Reply To This Comment

awk.. bol ajar camne nk ping blog kat geng blogger,, xtaw.. da ramai ajar tp still xbule..

help me..

Mijie said... Reply To This Comment

tq for info.nice info..:)

nynni said... Reply To This Comment

great info!
1st trial nih.
Cause actually before this just suke bace or in other word; stalking jeh.
Malas sikit nak leave2 comment.
(:

yankeaii.blogspot.com said... Reply To This Comment

hehee..bgus2!!thanx..

henshin said... Reply To This Comment

tq.........

rieza said... Reply To This Comment

info yg menarik....

mamat said... Reply To This Comment

tiggalkan komen kat blog satu cara yang boleh dikatakan efektif tapi meletihkan .. :) good info

The Golden Mount's Journey said... Reply To This Comment

Thanks for the info...:)

fauzi_ahmad said... Reply To This Comment

DAPATKAN AL-QURAN DIGITAL DI SINI

http://freenamecard.blogspot.com/

Al-Quran Digital ini juga disertai dengan bacaan oleh imam-imam tersohor seperti

* Sheikh Abdul Rahman Al-Sudais
* Sheikh Mahir Al-Moaqeli
* Sheihk Saad Al-Ghamidi
* Sheikh Ali bin Abdul Rahman Al Hudhaify
* Sheikh Muhammad Ayoub

Dengan ini dapat memudah lagi para pengguna merujuk dan menyemak bacaan setiap ayat yang di baca

Dilengkapi bersama Al-Quran ini adalah terjemahan dalam 24 bahasa-

Albanian, Azerbaijani, Bosnian, Dutch, English, Finnish, French, German, Hausa, Indonesian, Italian, Latin, Malaysian, Persian, Polish, Purtuguese, Russian, Spanish, Swahili, Tamil, Thai, Transliteration, Turkish, Urdu
Antara lain terdapat lebih 1000 koleksi Hadith-hadith sahih termasuk Al-bukhary dan Muslim dimana anda dapat merujuk sebarang hadith dengan cepat dan pantas.

Apa lagi ciri-ciri menarik dengan Al-Quran versi digital ini

1) Setiap Ayat boleh dibaca dalam satu mukasurat seperti Kitab Al-Quran sebenar bersama audio
2) Waktu Solat dan Arah Kiblat setiap bandar di seluruh dunia
3)Buku-buku mengenai Islam dan pelbagai panduan serta rujukan
4)Terdapat audio dan video nasyid dan lain-lain lagi
5)Panduan Haji dan Umrah
6)BOLEH DIJADIKAN SEBAGAI HADIAH

Terjemahan dan tafsir dalam 24 bahasa
* Tafseer Ibne Katheer (Arabic)
* Tafseer Ibne Katheer (English)
* Tafseer Ibne Katheer (Urdu)
* Tafseer Al-Jalalain (Arabic)
* Tafseer Al-Jalalain (Indonesian)
* Tafseer Al-Qurtabi (Arabic)
* Tafseer Al-Tabari (Arabic)
* Saheeh Al-Bukhari (Arabic)
* Saheeh Al-Bukhari (English)
* Saheeh Al-Bukhari (Indonesian)
* Saheeh Al-Bukhari (Urdu)
* Saheeh Muslim (Arabic)
* Saheeh Muslim (Urdu)
* Riad-as-Salheen (Arabic)
* Riad-as-Salheen (English)
* Riad-as-Salheen (French)
* Sunnen Ibne Majja (Arabic)
* Sunnen Nissaie (Arabic)
* Sunnen Abu Dowood (Arabic)
* Sunnen Tirmizi (Arabic)
* Arabaeen Nawawi (Arabic)
* Arabaeen Nawawi (English)
* Hadeth Qudsi (Arabic)
* Qasas-ul-Anbia (Arabic)
* Al-Kabaer (Arabic)
* Al-Rahiq Al-Makhtum (Arabic)
* Belugh elmaram
* Hisn-ul-Muslim (Arabic)
* Hisn-ul-Muslim (English)
* Ahakm Al-Tajweed

dapatkan al-quran digital di sini
KLIK DISINI UNTUK TEMPAHAN: http://www.mydigitalquran.com/index.php?ref=zack2210

syira_88 said... Reply To This Comment

betul tang nak war-warkan kat FB tu saya pun malu!!segan lah member2 bace..heheheee..;-)

Tengku Tengkujuh said... Reply To This Comment

Senang je nak atasi masalah malu post blog kat FB ni... Bukak akaun baru, add la friends yg tak kenal kite pun.. hahaha..

budaq_gemok said... Reply To This Comment

gud tips..
sye budak bru belajar..
bru berjinak2x dgn blog..
hik3x..

redmerilla said... Reply To This Comment

ok gak tips nie...sy pon x reti ngat nie..hehehe...nant nak try r..tq2..

redmerilla said... Reply To This Comment

eh2..lg 1, cam mane nak wat kotak komen nie???x reti r...plz...ajarkan...huhuhu...

Gagak said... Reply To This Comment

terima kasih tau sebab sudi kongsi tips2 ni..insyaalah aku praktikkan.

iki said... Reply To This Comment

tima ksih..wlpun tips ckit je tp sgt berguna.

me_ fara said... Reply To This Comment

thanks
tips yang berguna

nurulbaizurazuber said... Reply To This Comment

thanks.. manyakk info laa..

siti said... Reply To This Comment

nice sharing u org baru macam saya ni...;)

tempayan said... Reply To This Comment

nice sharing..saya baru sgt dlm bog..minta tolong kemen blog saya apa yang kurang ya..thanks....

sheeraY said... Reply To This Comment

tenkiu tenkiu

ucu aepul said... Reply To This Comment

hmm....nak try la cara ni...slalu tu asyik post dalam group jer...

mal skema said... Reply To This Comment

Tips menarik.. Tq.. ;)

babybutik said... Reply To This Comment

tq dgn info di atas, semoga Allah akan membalas budi saudari.

Related Posts with Thumbnails