Kes Remaja 15 Tahun mati Ditembak- Bukti Laporan Polis Sahabat Mangsa.

Semalam Kaizen dah bebel hal ni kan? Harini aku pulak. Saja mencapap. Aku bukan apa, geram doe dengan masyarakat yang maki-maki polis. Ayat tak nak kalah 'fucker la' 'babi la' 'kimak la'. Sakit hati oke. Macam ni ke Melayu. Hang Tuah kata "tak akan Melayu hilang di dunia", kalau gini aku rela melayu tak ada. Pasni kita pakat ramai-ramai gi JPJ, eh silap Jabatan Pendaftaran gi tukar bangsa omputih oke. So, pasni bila pakai kontek lens kaler-kaler pelangi dah tadop orang kutok. Kan?

Cet, tetiba mukadimah panjang giler harini.. Ni hah aku tunjuk live laporan polis tu. Tak tahu lah kalau yang fake ke kan.. Tapi, tak kot..

kalau rasa tak nampak,jangan malas untuk kelik


Dah habis baca? So, apa pendapat korang? Boleh bagi kat ruangan komen.. Kat sini pendapat aku je.
Pada pendapat aku lar kan.. Aku tak sokong mana-mana pihak. Dari laporan tu terbukti mangsa ada 3 kesalahan:

1. Keluar lewat malam. Budak bawah umur tak boleh keluar lewat malam. Kecik lagi.
2. Bawak kereta tak ada lesen. Bawah umur pulak tu.
3. Langgar kereta orang lain. Then, lari.
4. Motosikal tu. Buatnya yang jatuh motosikal tu mati??
5. Tak berhenti bila ditahan polis.

Eh? Terlebih 2 point. Boleh dapat markah bonus ni. Em,lagi satu andaikan kawan arwah tu cedera parah mesti arwah yang dipersalahkan jugak..

Dari segi pihak polis, kalau betul hang dok sepak terajang budak tu, apakata bila aku jadi askar nanti aku sepak anak hang pulak? Ada bran?? Kuang ajo namanye tu.. Memang tak dinafikan ada polis yang ambik kesempatan sebab dia ada pangkat. Ala-ala pengawas sekolah gitu. So, lain kali aku keluar je nak pakai baju kadet polis lah. Mesti laki cuak nak kacau takot kena tembak kat pale..

Tapi, yang paling aku tak puas hati boleh pulak wujud group KAMI BENCI KEKEJAMAN POLIS MALAYSIA-JUSTICE FOR AMINULRASHID. Tujuan group tu untuk keadilan. Tapi, bila baca kat wall group tu amboi bukan main lagi mulut sekoq2 naa.. Dah macam pertandingan siapa mencarut paling hebat dia dapat jawatan Ketua Polis Negara. Duk kutuk polis apa semua. Tak sanggup nak baca. Angkuh, ego. Aku cabar weh siapa yang duk kutuk kaw2 tu kalau apa-apa jadi sila mintak bantuan geng2 kutuk tu jugak. Jangan mintak bantuan polis!

So, aku harap kes ni setel cepat2. Tak kan nak kena suap dengan duit jugak kan?? Bagi adil lah kan.. Kalau polis tu salah buat cara salah esp yang pasal belasah budak tu.. Dan aku rasa Allah memang sayang Allahyarham tu. Buat salah sekali je, tapi Allah dah tarik nyawa supaya tak banyak lagi dosa. Apa-apa pon takziah buat keluarga si mati dan Al-Fatihah untuk Allahyarham..

p/s :agak-agak kalau yang mati ditembak tu anak menteri, apa macam??

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

21 budak cute cakap:

cEro said... Reply To This Comment

hm, ini laporan saksi pertama..
aku sgt laa nk bace laporan dr pegawai polis yg terlibat..

Kita asyik dgr cite sblah mangsa je..
semua hentam baik punye..
tp knape blah polis taknak kuar pape kenyataan??

c'mon laa, masyarakat takleh menilai kalo dgr sblah pihak je..
dan yg grup FB tu, buang masa je..

lpas ni, kalo umah masuk perompak, sila jgn telepon polis..
telepon laa member2 carut FB anda yek..

e~car182 said... Reply To This Comment

cero:tu lah pasal,,tp mungkin nak jaga nama baik polis tu,,takot nanti tayang muka geng2 carut ni cari pi tembak polis tu,,

tp kalau ikot laporan ni mmg mangsa tu jugak yg salah,, hmm~ pe nak buat.mnda dah jadi

Hasrol Nizam said... Reply To This Comment

ok, skrg dah tau dari pihak budak tu..
skrg tgal tunggu dari pihak polis apa penjelasan polis.. kalau senyap je tu sampai bila pun tak habis la isu ni..

din said... Reply To This Comment

bagi aku arwah ngan polis same slh2..xda lesen bwh umur curi amik keta langgar keta langaar moto pstu larikn diri.. kalau dia bijak xikut nafsu xjadi..kuar tgh mlm pulak tu..yg polis pon satu..npela nak temabk pdahal bdak tu xda wat pe pon..dunia2..

e~car182 said... Reply To This Comment

hasrol:itu yg paling dirisaukan bila isu ni diam,,harap jgn mcm tu la,,

e~car182 said... Reply To This Comment

din:tu pon betul jugak,,nak tembak kena hati2,,tp budak tu xberhenti,,reksi mcm betul2 wat salah berat,,mana polis xsyak,,

Anonymous said... Reply To This Comment

ssh nk ckp r kes nie..padai2 r die org nk setelkan..bende da jadi,budak tu pun pe hal x b'henti..polis tu pun sdp2 main tembak..kalo ade serangan balas blh la tembak lagi..ni x tembak saje, gerak khas ke ape..

e~car182 said... Reply To This Comment

anony:emm,,dua2 salah,,biasa lah manusia,,tp harap kes ni dijalnkan secara adil,,dan kalau betul kwn dia kena belasah,tu sgt kejam

Liya Laa said... Reply To This Comment

bagi saya,polis tue bwt benda yg betul.bl lg nk belasah pesalah ..manusia nie manje sgt.lgpn,dh jadi.maybe kesilapan.bkn salu jadi pon.

syahirul said... Reply To This Comment

biarkaan kebenaran terbukti nanti... bagi aku dua2 salah.. polis salah sbb tembak org yang takde senjata pon utk gugat nyawa polis.. arwah pula pandu kereta tanpa lesen dan kua rumah tanpa kebenaran mak ayah..

juelee said... Reply To This Comment

kebenaran akan terbukti nanti.. huhhh polis hanya menjalankan tugas....

e~car182 said... Reply To This Comment

liya:em,maybe,,tp sian pulak baru 15 tahun,,

syahirul:em,dah bawak laju,swoh benti tamo,,mesti la ingat penjenayah,,lam kete mana nampak muka 15 tahun ke apa,,last2 tertembak lak

juelee:yup,,harap camtu la,,

Izzy Does It said... Reply To This Comment

ak rs polis tu a byk sgt tgk org jaat kat malaysia nih. kejap2 perompak, perogol, pembunuh, mana x diorg takut.
ak tringat dlu lam sok kabo slalu citer. polis round2 kl tgh2 malam. jmpe kereta yg mencurigakan. kereta speeding. tetiba bile suh brenti sume org pakat cabut. pastu bila kejar pakat kuarkan pistol tembak balik polis.
bukan sekali dua...byk kali dah...

tak hairan la bila polis nampak org berlari dari kreta time tgh2 malam buta, apa diorg pikir? siapa nie? apsal die lari? org jahat jer? apa ada lam poket die tu? malam2 mana nampak kalau lam poket tu mentos ke pistol...

hah...budak ni satu, kuar malam2. kalau mak ak da lama kene balun. ak pnh kene kunci kat luar rumah sebab balik sejam lewat beb. padahal ak PEREMPUAN dan ak cume pi rumah jiran siapkan keje skola. bgitu strict mak ak. mak korg camna plak?

lagi satu polis nih. kan lebih baik kalau die baling gas pemedih mata ker...atau tembakan warning ke udara. pastu kalau die lari jugak tak tau la..tu namanya berani mati tu..

Muaz Faris said... Reply To This Comment

betul jugak. saya stuju dengan semua kenyataan diatas.. datang lah blog aku pulak, dan jangan lupe komen..!
http://aktivismuaz.blogspot.com

irahehe said... Reply To This Comment

ira rase lam kes nie arwah dan polis 2 2 salah..mebi arwah takut sgt nk brenti kan kete tue,biaselah orang xde lesen..so kalau ira pon ira takut..

tpi 1 hal lagi,
kenape mesti tembak?kalau ikut undang2,polis hanye boleh balas tembakan tue kalau pihak tue tembak.masalhnye arwah tue ade pistol ker?

ira nak komen sket psal ape yg liya komen," manusia nie manje sgt.lgpn,dh jadi.maybe kesilapan.bkn salu jadi pon"

bukn slalu jadi pon??abis tue nk tunggu slalu jadi bru nk kecoh2..
kalau kene kat awk cmne?
bukan slalu jdi pon..

sori emo sket psal nie..

e~car182 said... Reply To This Comment

izzy:eh, sama mcm mak aku,,lambat mmg cari nahas dan aku sendiri tak pernah ada peluang kuar mlm kalo kat rumah,,

em tp menurut laporan polis da tembak,dia tak berhenti..

muaz:okeh muaz ;)

ParkAir said... Reply To This Comment

budak tu umur 15 taun je, mesti la panik gila jadi gitu. macam mana bleh terlepas bawak kete malam2 buta macam tu? kalu mak aku pukul 11 mesti call, BALIK!!

The Poyo Me said... Reply To This Comment

ralat: ak tulih pasal die "cabut dari kereta" padahal sepatutnya die "cabut bersama kereta".

anyway...teringat kisah di skolaku dlu di mana polis tangkap pelajar2 yang buat jahat, panggil mak bapak. alih2 mak bapak marah polis pulak. "Anak aku baik la, tak buat macam ni la," banyak alasan. mungkinkah...ibubapa mahu menutup kelemahan mendidik anak dengan menyalahkan polis? sedang polis hanya menjalankan tugas. yang mereka tahu, jaga keamanan kawasan mereka.

miss lolly a.k.a luvfareda said... Reply To This Comment

hurm. ghase2 p0lis yg tembak tu xmintak jado gini.


mybe tersasar.

Miss Shizu said... Reply To This Comment

salam...

aku pown nk bg pendapat aku gak r..okeh, cmnh r kan..ko bygkan diri ko kat tempat polis tuh..agak2 per yg korg buat..dengan banyak giler kejadian2 jenayah skang...geng mamak la, geng tukul besi la..ntah ape2 geng lagi la kan...so, aku ta rase tindakan polis tuh salah..tambah2 time tuh awal pagi kan??...bukan kate polis ley tembak org suke2 la maksud aku...

yang arwah nh pown salah gak...nk wat cmne kan, da ALLAH lagi sayang dier...dah memang tertulis care dier 'pergi' memang cmtuh...so, kiter kene redha...aku taw, mak abah mane ley trime anak mati cmtuh kan..kiter kene ingat, kalau arwah ta kuar malam tuh dier takan kene tembak n kes nh takan ader..tp arwah tetap akan 'pergi' gak sebab da memang tuh janji dier ngan TUHAN...maybe care tuh laen la...

jgn salah kan polis jek..yg wat group kat fezbuk tuh bangang aku rase...kalau jd pape kat org yg wat grup tuh jgn report polis...so org2 yang lam grup tuh tolong...

biler polis wat salah sumer org nampak..abes tuh , selama ari nh polis mati kene tembak ngan penjenayah la, kene langgar la tade sape pown npk kan...

wallahualam...

e~car182 said... Reply To This Comment

shizu:aku setuju sgt3 ayat laz tu!like it!bila polis mati org tak hargai pon~

Related Posts with Thumbnails