Pembetulan Dari Redmummy Mengenai Tulisan Di Harian Metro Bertajuk Jadi Mewah Tulis Blog



Ni aku ada terbaca Redmummy punya latest entri.. Pembetulan yang dibuat ialah..

1. saya bukan pemenang untuk Top Parenting di Singapure, but yes I was the finalist.
2. Janaan RM10k per month bukan setiap bulan, kadang2 bulan ni lebat kadang2 bulan tu tak berapa lebat. Max i got is  more RM10k yes it s true.
3. Income doesnt come from Nuffnang only but also from the personal advertisers yang come straight forward to us.  Yes i m contracted with Nuffnang but for some reasons saya juga boleh ambil certain product as a promo/iklan in RM.
4. Tak ada lagi versi 8 -10 entries per day yer, tak mampu dah mata dan plotak menahan. skang max pun 5 entries jer, paling koman 3 tu kira kawtim adalah. but weekend mmg lam 1-2 entries per day jer. wkends orang ramai rehat. Versi 10 entries per day tu dah lama aku pencen sejak 2 yrs ago rasanya. so long ody.
5. RM’s potluck with readers was held on 2008 not last year.
6. Tips dari number 6 (from HMetro) sepatutnya applicable to those yang suka buat entries banyak, yang satu entry per day pun x per. x semua orang boleh jadi macam RM. aku giler menulis :) tak sangka lak reporter pi letak. adoii.
7. RM’s readers blom 4 juta, baru 3 juta lebih jer, and Sirman’s age is 37 this year, motip laki aku umur muda 2 taun jadi sebaya aku plakk
8. RM ujud dalam blogging sejak 2005 ye bukan 2008, tapi dari blogspot berpindah ke domain sendiri adalah pada tahun 2008.

Ni lah antara yang dibetulkan oleh Redmummy. Kang kalau ikut apa yang Metro cakap tak nyempa-nyempat nak tidur sebab nak siapkan 20 entri satu hari. Aku kalau dah tulis entri mau makan sejam. Kalau 20 entri dah 20 jam. Pergh!

Redmummy jugak sediakan 2 tips kegemaran untuk her new readers.. Check it out!

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

12 budak cute cakap:

Bro Framestone said... Reply To This Comment

besalah... Hmetro kan suka mengempakkan cerita...

len yang dijawab lain yang ditulis....

if RedMummy xbetulkan... gamaknya ada yang kne saman kot... lg2 la dari advertiser kan

BroFramestone Blog

e~car182 said... Reply To This Comment

tol kan gak,,mesti bengkek advertiser,,yg blogger2 ni plak puas la dok wat entri 20 kali sehari..huu~

sI tEDI said... Reply To This Comment

ada pembetulan...?
tak semua akhbar beri fakta yg tepat

ardinihumaira said... Reply To This Comment

hehe.. itulah.. dni ada perasan gak

e~car182 said... Reply To This Comment

si tedi:a'ah,,redmummy bgtaw ada sikit yg xbetul

.::WaNiE::. said... Reply To This Comment

hahah masa baca tengok 10entri sehari tu dah tau xbetul

sbb dulu tengok Project alpha tau RM buat entry berapa sehari hehe

yg menulis artikel tu mesti xbaca RM sebab tu dia belasah tulis 10entry sehari kekeke

e~car182 said... Reply To This Comment

wanie:oh,,ye eh?tol gak tu,,mesti dia nak tulisan dia laris cpt!

linda said... Reply To This Comment

Help me find 70,000 kind hearted people worldwide willing to buy virtual lemonade to help fund for college

Pixels for Lemonade

mIdI & sUe said... Reply To This Comment

sue dah buatkan dah tuto yang awak tanye
http://msueroomz.blogspot.com/2010/04/make-ads-boxs-125-x-125.html

qellissa said... Reply To This Comment

sehari satu entry pon da ok gak..klu sehari sampai 10 mau buntu kepala otak nak tulis aper...

e~car182 said... Reply To This Comment

sue:ok sue,,thnx ;)

qelissa:betul tu,,ta larat owh!

QuiNOLLIne said... Reply To This Comment

redmummy ni sgt la hot mama

Related Posts with Thumbnails