Nak Tahu Apa Itu Malaysian Pay Per Click? Oh, Ini Bukan Scam!

Semalam baru jumpa benda ni. Mula-mula ingat scam. Ingatkan kalau klik dapat 20sen. Main klik-klik. Tapi, bukan macam tu.. So, dekatkan mata kat laptop angpa, aku nak kongsi pasal ni. Benda baik tak elok simpan sorang-sorang kan?

Cara operasi dijalankan?


Macam gambar kat atas tu. Macam nuffnang sikit-sikit. Tapi ni kita klik iklan sendiri. Nanti lepas sign up, akan ada satu page untuk senarai iklan yang kau kena view. Tapi, satu hari, boleh view sekali je untuk iklan yang sama. Setakat ni tak banyak lagi iklan yang ada dekat web ni. Maybe sebab baru lagi. Salah satu syarikat yang gunakan khidmat peyperclick ni ialah Air Asia.

Bayaran macam mana?[update!]
Aku tahu part ni kau dok tunggu-tunggu kan?

Jujur aku cakap, bayaran tak banyak. Kau view satu iklan dalam 45saat, then dapat 3 sen dalam akaun kau. Tapi, satu hari nanti kalau banyak yang advertise dengan company ni, mesti makin banyak duit kau kan? Kalau kau ada referral lagi bagus, referral kau klik 1 iklan, kau dapat 1 sen jugak. So, rajin-rajin lah promote benda ni ok?

Cara bayaran?

Setakat ni cara bayaran melalui akaun maybank. Tapi, akan datang mungkin akan dipelbagaikan. Tapi, kau dah boleh cashout kalau dalam akaun dah ada RM10.

Pihak advertiser?

Kalau kau nak advertise dengan company ni pon boleh. Kau beli 100 views cuma RM9.50 je! Murah kan? Lagi banyak advertiser lagi bagus. Aku rasa boleh tahan jugak kalau kau advertise dengan company ni sebab kadang-kadang aku tak view untuk 45 saat. Kalau iklan tu menarik, aku bukak lama lagi iklan tu.


Aku rasa setakat ni je kot. Kalau ada info lagi, nanti aku kongsi pada part 2 pulak ek.. So, sekarang aku nak mintak tolong 1 je kalau kau berminat.. Klik link kat bawah dan buat aku jadi referral. Boleh kan? Alah, tak rugi apa-apa pon..Kau kan baik~

        
        

        
p/s : nanti aku nak share benda baik lagi! Kalau sempat malam ni ok..

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

5 budak cute cakap:

Nur Su'aidah said... Reply To This Comment

fuhhhh..hebat !!! ;D

e~car182 said... Reply To This Comment

haha!jom la join!mungkin lg byk ahli, lg byk advertiser nak iklankan produk diaorg

yusuf mujahidin ™ said... Reply To This Comment

haha..mcm pnah blaja dlm subjek e commerce dlu...

tp tula lpas xm abes ilang...hahaha

e~car182 said... Reply To This Comment

haha!kalau tak,kau boleh bukak web macam ni,,

.::WaNiE::. said... Reply To This Comment

uiks..ye agak hebat ni

Related Posts with Thumbnails