Gambar Mesra Khairul Fahmi Dan Shida Harmi

Assalammualaikum~

Tak sangka lepas satu,satu dugaan untuk KFCM.. Sampai aku yang meluat dengan dia ni dah naik kesian pulak.. Kalau korang ingat, masa kes putus tunang dulu, ada selit2 sikit nama Sida Harmi..





Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Tweet Yang Sweet Tengku Mahkota Johor (TMJ) Kepada Fazura

Assalammualaikum~

First sekali, nak mintak maaf jika ada tersilap kata. Maklumlah sebab bercerita mengenai kerabat diraja. Kerabat negeri tumapah darah; Johor.

Hari ini secara rasmi, Tengku Mahkota Johor, Tengku Ismail Idris mendaftar akaun twitter sempena anniversary mereka yang ketiga. Dan tweet pertama tuanku semestinya ditujukan untuk Fazura.

^________^




credit picture : Melvister
credit picture : twitter TMJ

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Gambar & Video : Kemalangan Kereta Api Dan Lori Tangki Minyak Di Sabah.

Assalammualaikum~

Hari ini kita dikejutkan dengan lagi dengan kemalangan maut yang melibatkan kereta api melanggar lori yang membawa minyak di Kota Kinabalu Sabah. Menurut sumber berita, setakat ni tiada kemalangan jiwa dilaporkan.

Ada yang cakap 18 maut, ada yang cakap 6 orang cedera, and the latest news, hanya seorang cedera patah kaki sebab terjun dari kereta api.






Untuk lebih gambar dan video, klik link kat bawah:



Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Video (Goals Highlight) : Kemenangan 6-1 Manchester City Ke Atas Manchester United 2011

Assalammualaikum~!

Yeay! Akhirnya jumpa video goal from Manchester City! Just enjoy it! Truly remarkable!!

First video - tanpa ulasan dan nama pemain.
Duration : 2 minutes.



Second video - player name included.
Duration : 1 minute

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Video : Kemalangan Maut Marco Simoncelli Di MotoGP Sepang 2011

Assalammualaikum~!



Petang tadi rakyat Malaysia dan Itali dikejutkan dengan berita kemalangan maut mendiang Marco Simoncelli dan perlumbaan terpaksa dihentikan. Aku tak tengok lagi video kat bawah ni. Tak berani..Ada yang cakap sampai terbukak helmet mendiang,pastu kena rempuh pulak dengan pelumba lain (Colin Edward).


sumber : cikgu Dahlia 

Untuk menonton video penuh, boleh klik link kat bawah.

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Tutorial : Cara Tukar Background Image Pada Blog

Assalammualaikum~

Rasanya ni tutorial kedua aku buat. Untuk tutorial pertama, boleh klik SINI. Macam hampeh je. Terabur habis! Haritu member aku ada mintak macam mana nak letak button facebook tu. Tapi, aku tak buat-buat pon. Bersalah betul rasa. Sebab baru aku tahu nak buat tutorial tak semudah yang disangka.

http://www.smileycodes.info


Memandangkan aku tengah rajin (tak de keje sebenarnya) dan baru lepas edit blog,nak kongsi cara tukar gambar background blog. Kat sini ada 2 cara.

Cara pertama: 


Jangan lupa backup template asal dulu. Butang kat atas belah kanan.

1. Login blogger, Template ---> Edit HTML ---> Tick pada Expand Widget Template.

2. Tekan Ctrl+F pada keyboard dan paste kod ni dalam kotak kecik tu.

body {

3. Nanti akan keluar macam ni kat bawah dia :

background: #FFFFFF ;
  margin: 0;
  padding: 0px;


4. So, nak tukar background image, edit dekat background tu. Macam code kat bawah ni, gantikan perkataan yang warna merah dengan image yang korang nak.

background: #FFFFFF url(LETAK LINK IMAGE)};
  margin: 0;
  padding: 0px;


5. Klik preview. Klau puas hati dan apa-apa error, klik save.

Kelebihan : Image akan loading dulu. Kalau korang perasan,bila bukak blog ni, akan keluar image putih kan? Tu sebab aku guna cara kedua. Rasanya boleh baiki dengan delete code background tu.

Kekurangan : Payah nak cari / lupa kalau dah lama tak edit blog (macam aku.)



Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Betul Ke Ikan Sardin Penyebab Kanser?

Assalammualaikum~!

Perasan tak sekarang banyak betul penyebaran cerita-cerita pelik kat facebook? Yang latest penyebaran ikan sardin penyebab kanser. Yang tak baca lagi, boleh baca kat bawah ni:

~~~BAHAYA SARDIN. ~~~ BACA! PENTING untuk PEREMPUAN!

Erm...terjumpa artikel ni setelah dinasihati seorang sahabat supaya berhenti makan sardin....ups, this is my last menu mkn sardin... cuba sedaya upaya...takut lak baca artikel di bawah :-
Penemuan menakjubkan. .JANGAN MAKAN SARDIN
Assalamualaikum wbh

Saya dilahirkan dari keluarga miskin. Ibu bapa saya mengusahakan kebun getah. Waktu kecil, apabila ibu atau bapa membeli ikan sardin dalam tin, ia seperti satu makanan mewah. Sejak kecil memang saya suka makan sardin. Apatah lagi kalau masakan sardin yang dimasak oleh arwah ibu. Walau pun saya suka makan sardin, namun tidak berpeluang makan dengan kerap maklumlah bagi keluarga saya ketika itu, ia dianggap mahal.

Harga ikan sardin dalam tin pada hari ini dikira amat murah. Dalam lingkungan RM3 – RM4 sudah dapat satu tin sardin bersaiz besar. Kalau nak dibandingkan dengan membeli ikan kembung segar di pasar, rasanya lebih mudah dan murah membeli ikan sardin dalam tin. Tidak perlu memproses buang perut dan membasuh dan membubuh garam dan kunyit. Pendek kata, kalau beli ikan sardin, buka penutup, potongkan sedikit bawang dan tumiskan dengan cili, dalam tempuh yang singkat sudah siap lauk ikan sardin.
Tabiaat suka makan sardin saya berterusan sesudah kahwin. Namun tidak kerap kerana isteri kurang gemar ikan sardin.

Setelah saya berkenalan dan berguru dengan arwah guru, barulah saya terpaksa berhenti terus dari makan ikan sardin. Arwah guru saya bertegas memberikan arahan kepada saya “JANGAN MAKAN IKAN SARDIN”. Satu ketika setelah lama tidak makan ikan sardin, sewaktu saya makan tengahari bersama arwah guru, saya sangat terliur untuk makan lauk ikan sardin. Saya mengambil sepotong ikan sardin. Selepas itu, arwah guru saya tidak mahu bercakap dengan saya untuk beberapa jam kerana sangat marah kepada saya kerana mengambil lauk ikan sardin.

Lama kelamaan saya terpaksa belajar untuk tidak makan lagi ikan sardin. Alhamdulillah dengan pengalaman yang Allah berikan sepanjang bersama arwah guru dan terlibat dengan beberapa kes orang yang suka makan sardin, akhirnya kini saya memandang sangat jijik ikan sardin. Saya tidak akan memakan karipap ikan sardin dan sandwic sardin yang dihidangkan setiap kali mesyuarat di pejabat saya.

Mari kita lihat ikan sardin. Sewaktu saya suka makan ikan sardin dahulu, saya sangat suka makan bahagian tulang ikan sardin kerana ia lembut. Bagaimanakah ikan sardin ini diproses sehingga semua tulangnya menjadi lembut??. Kalau kita membuat eksperimen sains yang mudah di rumah dengan merebus seekor ikan kembung selama 3 hari 3 malam secara berterusan, insya-Allah akan kita dapati bahawa tulang ikan kembung ini tidak akan lembut. Mari kita ubah eksperimen ini dengan menggunakan pressure cooker memasak ikan kembung tersebut selama 3 hari 3 malam juga. Keputusannya akan tetap sama, tulang ikan kembung ini akan tetap keras.

Apa yang ingin saya persoalkan di sini ialah mengapa tulang ikan sardin ini sedia lembut apabila dikeluarkan dari tinnya? Jawapannya ialah sudah tentu terdapat bahan kimia khas yang dimasukkan ke dalam tin ikan sardin ini yang telah bertindak balas dengan tulang ikan ini sehingga menjadikan tulang ini lembut. Mengikut arwah guru saya, bahan kimia inilah yang menjadi ancaman kepada manusia apabila mereka memakan ikan sardin.

Apakah ancaman kepada manusia apabila memakan ikan sardin? Pemerhatian pertama atau kes pertama yang gunakan sebagai bahan bukti buruknya amalan makan sardin ialah kes seorang jiran saya yang terpaksa dibuang keseluruhan rahimnya kerana ketumbuhan fibroid di dalam rahimnya. Semenjak sekian lama saya berjiran dengan hamba Allah ini, saya memang tahu melalui anak-anak saya yang kerap ke rumahnya bahawa hamba Allah ini memang gemar memakan ikan sardin dan mee maggi. Maklumlah bagi seorang wanita dengan kerjaya besar yang sentiasa sibuk dan tiada orang gaji, penyelesaian mudah ialah memasak nasi berlauk ikan sardin dan kalau ingin lebih ringkas, stok mee maggi sentiasa tersedia.

Hamba Allah ini telah kehilangan rahimnya semenjak usianya awal 40an. Begitulah, jikalau kerap seseorang terutama sekali orang perempuan gemar makan sardin, jawapannya, pelbagai tumor seperti fibroid di dalam rahim akan insya-Allah diberikan oleh Allah. Fibroid sebenarnya adalah sejenis kanser benign yang tidak merebak ke bahagian lain tubuh. Sebenarnya berdasarkan pemerhatian- pemerhatian lalu ini boleh dirumuskan seolah-olah di dalam tin ikan sardin terdapat sejenis bahan kimia yang bersifat karsinogen (bahan kimia penyebab kanser). Apabila kerap dan sudah cukup tempuhnya, ia akan menyebabkan tumor atau kanser samaada benign atau malignan. Namun dalam pemerhatian saya ia banyak menyebabkan fibroid dalam rahim dan tumor.

Antara sampel kajian saya yang suka dan kerap makan sardin ialah seorang hamba Allah yang secara tiba-tiba sewaktu mengandungkan anak keduanya iaitu seorang anak perempuan tiba-tiba mengidam makan ikan sardin. Hampir setiap hari sepanjang mengandungkan anak perempuannya ini hamba Allah ini akan makan ikan sardin. Akibat dari tabiaat ini, sebaik sahaja aak perempuan keduanya ini dilahirkan, terdapat ketumbuhan pada rahim bayi perempuan ini. Pembedahan terpaksa dilakukan ketika bayi ini berusia kalau tidak silap saya 3 bulan. Begitulah azab diperolehi dari tabiaat gemar makan ikan sardin.

Namun saya bersyukur kepada Allah swt kerana sebenarnya isu makan ikan sardin inilah yang antara menjadi punca sehingga akhirnya hamba Allah ini belajar ilmu agama dari saya sehingga pelbagai amalan syirik dan tangkalnya alhamdulillah telah dapat dibuang. Hamba Allah ini kini alhamdulillah telah menjadi antara murid saya yang banyak sekali mendapat pelbagai rahmat dari Allah walaupun dahulunya jahil.

Sebagai latihan pengukuhan kepada para pembaca budiman semua, cuba lah buat sedikit kajian ke atas mana-mana kenalan atau saudara mara yang pernah mengalami sebarang kes tumor atau fibroid dan selepas itu kajilah sejarah permakanan mereka ini. Kemungkinan besar mereka ini memang gemar dan kerap makan ikan sardin. Dengan itu marilah pembaca sekelian memboikot makan ikan sardin semoga insya-Allah dijauhkan Allah dari terkena sebarang penyakit berkaitan tumor, fibroid atau sebarang penyakit kanser lainnya.

Sekian untuk kali ini. INGAT, jangan makan ikan sardin.

Setakat mana kebenaranya

Wassalam wallahualam





Mak aih! Panjang giler! First time aku baca, macam tak logik je.. Sebab macam mana tulang lembut, tapi isi kat luar elok je.. Then,tengok yang share notes ada yang dari sebuah syarikat MLM. Ingat tak dulu pasal pad boleh menyebabkan kanser rahim? Masa tu punya lah cuak! Tapi, aku tak beli pon yang herba tu. Sampai sekarang aku percaya sampailah tahun ni aku terbaca, tu taktik orang MLM nak lakukan produk dia.


Ceh!! Aku dah lah senang kena tipu 


T____________T


So, kali ni tak mau tertipu dah!! Then, aku search wikipedia, and i found these:





Sardines are rich in nutrients. They are commonly sold canned, but fresh sardines are often grilled, pickled or smoked.


Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

(VIDEO) Kebakaran Kolej Jati, UITM Shah Alam

Assalammualaikum~!



Tarikh : 28 September 2011
Masa : 3 ptg (kalau x silap)
Tempat : Kolej Jati, UITM Shah Alam

Info je dah macam nak ajak pergi open house

 -_________-

Terkejut gak tengok ada orang share video kat facebook tadi..Sumber kebakaran sebab puntung rokok.. See? Kan dah cakap merokok tak elok.. Tak macho la weh merokok! Laki merokok macam pengotor je..

Then,bila tengok komen-komen kat you tube ramai pulak yang memaki budak yang shoot video ni. Dah, kalau dia tak rakam, mesti tak ramai yang tahu berita ni. Kat TV3 pon mana ada keluar. Ada pulak cakap budak UITM low mental! Pfft!! Kan ada ramai lagi,mesti dah ada yang call. Siapa tak panik weh kalau jadi betul-betul. Masa tengah panik mesti tak inagt apa dah.. Suka-suka je nak kutuk budak-budak UITM.. Kalau jadi kat diri sendiri, tahu lah macam mana..

And bila baca komen-komen tu ada yang cakap Kolej ni memang tak ada CF. Bayangkan tangga ada sebijik tu je! The only exit..Dan ada cakap-cakap yang ada student patah kaki sebab terjun dari tingkat 6,ada yang burn 70% sebab redah api tu..Harap-harap semua selamat..

So, remember guys, Please dont smoke! Dah lah asap busuk!
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Mamat Sepah Tinggalkan Adik Rodi Sebab Fida?

Assalammualaikum~!

Rasanya aku memang lost dah berblogging ni.. Seriously tak tahu nak tulis apa dah.

-________-

Maka, ini yang keluar pada entri kali ni :

Tadi, jalan-jalan kat forum Cari, nampak print screen ni..




 Wah.. Hebat betul skill mengayat Mamat y! Jelez2! Boleh ajar saya tak? :D
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Ghost Rider Versi Real

Assalammualaikum~!

Fuuuuuu~~ Lama giler tak update blog! Bila dah stop tulis blog, rasa macam payah sangat nak mula balik. Nak susun ayat macam dulu pon dah susah.

So, sebab dah tak pandai nak menulis, aku nak upload picture-picture je pasni! Punya lah pemalas!

For sure ramai yang dah tengok Ghost Rider kan? And tak silap aku akan keluar Ghost Rider 2 tahun depan kot.. Ni aku ada jumpa ghost rider versi besi tanpa api!








By the way, selamat menyambut 10 hari terakhir Ramadhan :)






Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Gambar : Khairul Fahmi Dan Dahlia Teck Pegang Tangan Di USS

kredit : forum CARI



kredit : Oh Bulan

Sampai hati Khairul Fahmi tipu peminat2! Cakap adik-adik je!

T___________T

OUT OF TOPIC jap ----> Aku pernah rasa dicurangi nak-nak perempuan yang dipilih tu lagi seksi. Mau tak terasa, bila awek sendiri tak pakai tudung nak marah, tapi terpikat dengan perempuan free hair and sexy boleh plak? :(

To girls out there, kalau boyfriend korang ada bakat macam pandai menyanyi ke, berlakon ke, modelling ke please dont encourage him to involve dalam bidang yang glemer. Actually aku pon nak orang tu pergi audition mentor haritu tapi hmm.. dah tahu dah end result sah-sah aku akan kena tinggal.

By the way, apex still the best keeper!





Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Takziah - Kartunis Ujang, Qayyum Meninggal Dunia.

Assalammualaikum~!

First,dapat berita yang Zamie Ismail meninggal dunia. Dan tak sangka, rupanya ada seorang lagi saudara kita meninggal, Qayyum a.k.a Dan. Sangat sedih sebab aku betul-betul minat dengan Qayyum ni! Siapa-siapa yang tengok Mat Dispatch versi video mesti kenal punyalah! Start dari situ, aku minat dengan Qayyum ni. That's why macam terasa sedih bila dia dah tak ada and umur muda lagi (42 tahun), tak sangka kan?

T______________T

Arwah dikhabarkan tiba-tiba pengsan sewaktu menaiki apartmentnya dan dibawa ke PPUM dan disahkan meninggal sebab kena stroke 7.45 malam tadi. Arwah akan dikebumikan di kampungnya, Batu Talam Raub.. Al-Fatihah~






Supi Supian :(


Semoga Arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman. Amin~

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Tips Untuk Pilih Kos/Program Ke IPTA (UPU)

Assalammualaikum~!

Hi readers! Today *ceh today konon* aku nak bagitahu and share macam mana nak pilih kos yang untuk UPU especially for those yang baru habis matriks. Im sharing this because i dont want u guys regret macam aku ni ha..

T______T

Please jangan main-main masa isi borang online UPU ye adik-adik! Oh, aku tak tahu either entry ni dah terlambat. So sorry~



The very first keyword is MINAT!

Yeah, i know some people said minat je tak cukup. Tapi, aku dah lalui benda yang sama. At that time aku pon setuju je lah konon minat je tak cukup. *sekarang rasa nak sumpah-sumpah siapa yang cakap tu* First, pilih kos yang betul-betul MINAT DAN MAMPU buat.

For example, korang betul-betul minat nak jadi doctor, tapi matrik tak ambil sains hayat pon. Think again, adakah betul-betul minat? Sanggup berkorban belajar lebih dari orang lain? If yes, then proceed with it. But, u have to be really strong!



Second, DONT THINK ABOUT THE JOB!!

Which is soooo true! Time aku mintak UPU aku letak quantity surveyor sebagai pilihan. Konon best lah keje dalam ofiice macam dalam TV. Sekarang rasa nak maki-maki diri sendiri! Kalau kawan-kawan aku baca ni, mesti diaorang akan cakap *apa jadah kau pilih QS??* sebab aku budak sains hayat!! Sampai sekarang menyesal gila-gila b*bi taw!! Kos sains pilih bawah-bawah masa isi borang tu.

T__________T

Jangan fikir sangat peluang kerja ke apa. Kalau result bagus, ada punya kerja. Tu semua kuasa Allah, kita tak tahu rezeki kita macam mana nanti. Belajar dulu ok.



Pilih UNIVERSITY yang betul.

Ini sangat-sangat penting!! Please check balik result korang. Kalau setakat nan hadoo je jangan gatal-gatal letak UM!! Yes, walaupon satu!! Percayalah, tak penting pon sebenarnya tempat belajar tu.  Duduk UM tapi setakat dapat 2.0 buat apa..

Even aku sendiri menyesal sangat-sangat pilih UM. Dah lah tak dapat kos pilihan, kos yang dia campak sumpah takde sikit pon pasal Biology. Belajar lukis pelan, reka bangunan, bancuh simen, MELUKIS.. Ye, ada subjek LUKIS-LUKIS! Its called Integrated Project. Sila lah gelak sebab tak pernah-pernah aku melukis! But, on the positive side, aku dapat belajar benda baru.

Kalau result tak bagus nak buat macam mana??

Tips sikit untuk korang, if u are taking Biology in matriculation, please choose UPM!! Banyak sangat kos biology kat sana. Kalau result bawah 3.5 lah..Kalau 4.0 tak payah fikir panjang, pergi mintak UM.

For Physical students, i think its the best if u choose UITM. Banyak kos engineering! Ada member aku dapat 4.0 time matrik and now taking chemical engine kat UM and ada sorang yang aku kenal dapat 3.1 time matrik amik kos yang sama (chem engine) kat UITM.



Dan jangan lupa.. PARENTS!!

Tolong consider apa yang parents mahukan. InsyaAllah, berkat belajar. Masa isi result UPU dulu, mak aku dah pesan pilih biomedic dan biotech banyak-banyak. Tapi, ni lah masalahnya aku ni DEGIL! Kan dah.. Dapat kos entah apa-apa je. Sumpah-sangat-amat-menyesal-tak-sudah! Tapi, at last aku tunaikan jugak amik Biomedic kat MSU..

^__________^

 sumpah chomelll!

Penting jugak untuk korang tahu, kalau tak pernah belajar kos tu means unfamiliar, JANGAN mintak! Nanti tak pasal-pasal je.. Ini adalah antara tips yang dapat aku kongsi. Any questions brother and sister??

p/s : Lupa nak cakap, tips yang ni nampak cikai tapi penting; JANGAN PILIH KOS/U SEBAB ORANG LAIN example bf/gf korang!!
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Ben Ashaari Ajak Serbu Blog Baru

Assalammualaikum~!



Yey! Dah lama nak Abang Ben serbu blog ni! Syarat dia mudah je, bawah dari seribu follower, letak header blog dan siap! Expired pukul 12 tengah malam ni!
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

(Video) Maharaja Lawak Minggu Ke 8

Assalammualaikum~!

Aku rasa lah kan Raja Lawak minggu ke-8 macam kureng sket nak-nak Nabil. Keciwa~


Maharaja Lawak Minggu Ke-8 Jozan:
Cerita pasal doctor and patient. Macam cerita Mr. Bean pon ada. Tapi, part last-last besh!







Maharaja Lawak Minggu Ke-8 Nabil:
Nabil buat stand-up komedi tapi BOSAN! Nabil sendiri pon perasan lawak dia tak berapa jadi. Gud luck for next week!





Maharaja Lawak Minggu Ke-8 Jambu:
Boleh tahan lawak lah diaorang. Jadi robot.





Maharaja Lawak Minggu Ke-8 Sepah:
Sepah terbaik macam biasa!! Jadi makcik-makcik tengah mengumpat. Apek cakap lawak melayu yang betul-betul Melayu.




Maharaja Lawak Minggu Ke-8 Balas:
Balas minggu ni macam tak cukup latihan je. Kelam kabut. Part last baru rasa nak kelakar, masa pulak habis.



Dan minggu ni kumpulan yang masuk kumpulan R2.. Nasib baik bukan Amir!
Boleh tahan jugak lah lawak diaorang! Besh!


Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Review Filem Nur Kasih The Movie

Assalammualaikum~!

Sebenarnya dah tak ada mood nak review filem ni sebab tengok hari Khamis tu, tapi bila nak tulis entri, berukband buat hal!

T_________T



So, nak review pendek-pendek je. Mula-mula aku memang tak nak tengok Nur Kasih ni. Tapi, bila tengok pengarahnya Khabir Bahtia, rasa nak tengok pulak. Dan, yes! Memang tepat sangkaan aku. Penuh dengan babak emosi.

Strek to the point, kenapa kena tengok cerita ni:
  • Kalau korang peminat Drama Nur Kasih.
  • Kalau korang peminat Tiz Zaqyah, Remy Ishak dan Fizz Fairuz.
  • Kalau korang nak tengok Mia Sara.
  • Suka filem bergenre drama dan sedih-sedih.
Cerita ni ada part komedi. Bagi aku banyak. Lebih dari 3 kali. Dan cerita dia memang unexpected. Tak boleh teka siapa mati dulu. Perempuan mana yang tak rasa nak menangis tengok cerita ni memang hati kejam betul lah. Banyak part sedih. Kalau aku tengok sorang-sorang time tu memang nangis dah.

Tak perlu tengok cerita ni :
  • Kalau korang kipas-susah-mati Ayu Raudah sahaja! Sebab ada dua scene je dia berlakon.
  • Cerita ni sekejap sangat! 100 minit je!
  • Korang takut terkantoi menangis dalam panggung wayang.
  • Korang pergi dengan niat nak ringan-ringan.
Kesimpulannya, bagi aku tak rugi tengok cerita ni. Tahan lah dari cerita kongsi tu..

Hari yang sama aku tengok Pirates Of Carribean 4, jap lagi baru nak buat review..


Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Entri Untuk Yang Tengah Lapar : Pasar Malam Seksyen 13 Shah Alam

Assalammualaikum~!

Ada tak yang tengah lapar? Meh sini nak bagi makanan! Untuk makluman, (apa jadah guna makluman?) pasar malam Seksyen 13 ni buka pada setiap hari Rabu. (Pasni Max 24/7 boleh letak dalam lirik lagu dia) Start dalam pukul 4 macam tu la kot. Tapi, better pergi pukol 5 petang. Pasar nyer kecik je. Tak banyak sangat gerai. Kalau nak bawak budak kecik selamat ni. Sebab tak ada jual mainan! Aku paham perasaan nyer macam mana kalau pergi pasar malam bawak budak 2 tahun.

T____________T





Tempat dia dekat je dengan Giant Shah Alam dan Stadium Shah Alam. Betul-betul depan apartment 'mewah' Perdana. Siapa duk situ kaya o0o0o sebab banyak foreigner! Kira 3 in 1 lah tempat ni. Dah mentakedarah kat KFC Giant, sambung melantak char kue tiaw kat pasar malam boleh exercise terus kat stadium! Hokeh tak hokeh tak??



Jual sayur-sayur pon ada. Khas untuk siapa yang bangun-bangun tr0s tengok handset eh pukul 5 pagi ke 5 petang tapi ada hati lagi nak memasak. Aku rasa dulu macam ada jual ikan segar. Tapi, tak nampak pulak tadi.





Murtabak ayam/daging dia murah je. RM2.50 sebungkus.Bagi aku murah sebab area seksyen 13 ni kos sara hidup tinggi. Kalau duit bulan-bulan RM700 tu memang cukup-cukup makan je!

T_______T


Perkenalkan Encik Cendol Pulut! RM2. Bukan aku punyer. Aku tak suka makan cendol, nak pulut dia je. Tapi, ada orang tu ngap sampai habis. Tak bagi pon pulut tu! Biar dia sakit perut tengah malam kang!



Aku ada satu tabiat bila makan murtabak, aku makan kulit dia dengan kuah bawang je! Santekk tak tabiat aii ni??

^_______________^


Air Milo dia memang terbaekkk~! Air besar gabak ni RM2 je! Yang cawan kecik tu dah RM1 dah. Eh, kaler air milo dengan tangan tu sama hitam!


Budak comel comot tengah minum air milo gabak!


Nasi lemak lauk ayam merah RM4.


Pastu time nak baik singgah gerai ni beli kerepek. Murah je beli 3 RM5! Belum sempat nak ambil gambar sebungkus dah habis! Hah, siapa tak tahu kuih lidah buaya/jin tu yang mana?? Ngaku cepat!!



Ei! Sibuk je bangla perasan Mexico ni!!


Dari sini dah boleh nampak stadium Shah Alam!

^______________^

Tapi, tak best lah macam dah tak banyak gerai. Sebenarnya nak beli lemang dengan rendang. Seeedaaappp sangatttt dia punya rendang daging. Tapi, tak ada. Kat mana nak cari ek??
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Info Dan Gambar Mengenai Suspek Dan Mangsa Kes Simbah Asid 2011

Assalammualaikum~!

Rasanya sekarang ni semua dah tahu pasal kes ni kan? Sangat takottt! Kes ni dikatakan penyimbah asid berbangsa India dan kebanyakkan mangsa gadis Melayu. Banyak kejadian dilaporkan berlaku area Bukit Bintang, Jalan Pudu, Brickfields, Bangsar dan terbaru di Desa Pandan.

Gambaran muka suspek.




Ni gambar mangsa simbahan asid. Sangat kesiannnn.



T_____T


So, what we can do to avoid from being their victims :-
  • Kalau tak ada hal penting, JANGAN keluar tak tentu hala kat jalan-jalan yang dah ada kes.
  • Elakkan lalu kat tepi-tepi jalan raya (side of the roads). Berjalan di tempat yang ramai orang. Eg : jalan bersebelahan dengan bangunan.
  • Sentiasa berjalan menghadap ke arah trafik bagi memastikan kita dapat lihat sesiapa yang dicurigai mendekati dan mengelakkan penjenayah simbah asid dari belakang.
  • Jangan buka tingkap sewaktu memandu kereta.
  • Kalau kejadian berkenaan berlaku jugak, simbah air banyak pada tempat yang terkena asid especially mata.
  • Bawak payung sebagai senjata or to avoid from the acid. Atau pon maybe handbag kita boleh dijadikan senjata untuk elak simbahan tersebut.
  • Pastikan tiada sesipa yang mengekori sewaktu berjalan di tempat letak kereta.
  • Jangan keluar berseorangan, lagi ramai lagi bagus.
  • Alert pada honda EX5 WPV4963, lelaki india dua orang, ada bakul di depan motosikal dan memegang botol.
Sangat scaryyy.. Bayangkan kalau dia buat sindiket pulak. Tak pun dah datang dekat tempat kita ni kan. Tiba-tiba jog kat tasik Shah Alam dia duk belakang kita!

T____________T

Lepas ni kerajaan tak boleh jual asid sesuka hati dah. Mungkin kena letakkan bawah akta yang sama macam pistol. Seems funny tapi dah banyak sangat kes simbah asid.  Yelah, nak beli pistol mahal, asid pon jadilah. The government have to take serious actions on this issue! 

Tapi, aku pelik, kenapa polis tak dapat tangkap lagi? Bukan maklumat dah ada ke? No pendaftaran kan dah ada. So, dah tentu-tentu ada alamat kan? Bukan apa, teringat seorang polis ni cakap kat aku sebab kes kereta aku kena langgar (tapi, yang buat report tu makcik gila yang langgar aku) surat polis sampai kat rumah. Masa aku gi balai, polis tu dengan bajek best cakap macam ni kat aku "APA, INGAT KITAORANG TAK BOLEH DETECT KE??"

+___________+

p/s : Nak jadi racist tak boleh jugak. Sebab budak kelas aku mostly are Indians and most of them sangat baikkk hati! Ada sorang tu tak kedekut pon kongsi soalan apa yang akan keluar time lab test. Lagi dua orang tu selalu satu group dengan aku! Tapi, ada lah jugak sorang tu macam memilih kawan. Nak dekat dengan Melayu yang pandai je! Pinjam notes pon kedekut padahal bukan dia nak baca pon. HUH!

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Kenapa Bila Perempuan Curang Teruk Kena Hentam, Tapi Bila Lelaki Curang, Semua Senyap Je?

Assalammualaikum~!

Hah, siapa boleh jawap kenapa? Pernah tak yang sejantina dengan aku rasa macam ni? Sedih kan kan kan? Actually tadi stalk facebook sendiri, tiba-tiba terjumpa ni hah.








I was very rude at thah time!! Kan? Mana tak nyer, dah lah yang komen kat situ half of them my friends, pastu kena hentam kaw-kaw. Lagi sedih+marah+kecewa sangat bila orang yang post status tu sikit pon tak bekap, even a word!

But then, i accept it was my fault. Tapi, dia jugak yang bagi kebenaran. Ini ke balasan orang yang jujur? Waktu tu sangat-sangat tak tahu nak angkat kol ke tak.

Tapi, bila lelaki buat salah?





Ahahaha! LOL! Sorang je tanya. Btw, thanks Ayien! Tak kena apa-apa pon kan? Yeah, i know these about a year ago. Tapi, memang lah kan, its easy to forgive but really really hard to forget!

Siapa pernah rasa dicurangi mesti faham kan? Fine lah, tak kisah sangat dan sedar diri if orang yang dia terpikat tu pakai tudung labuh, lagi sopan santun dari aku. Rupanya free hair, baju ketat apa semua. KECEWA! Tapi, bila aku free hair, kenapa bising pulak?

Maybe ada orang akan cakap, alah, small matter je ni, tu pon nak bising. Tapi, aku ni memang sangat setia! Aku tak akan buat hal kalau bukan lelaki yang start curang dulu. Mesti ada yang menyampah tengok status relationship aku sekejap on, sekejap off. The truth is im confused! Aku sayang dia tapi sumpah aku tak percaya dia dah. Bukan sekali kepercayaan yang diberi, banyak sangat dah. Tapi, setiap kali tu lah kena tipu.Dan menda ni tak ada sorang pon yang tahu. Bukan senang pendam sorang-sorang ni.

Kenapa aku tak clash je kan? Bukan tak nak tapi tak boleh. Sebab orang tu ada depan mata hari-hari. Dan kadang-kadang sayang, kadang-kadang tak. Kenapa ek lelaki lagi suka perempuan free hair dari pakai tudung?


Actually banyak lagi nak luah tapi pandangan dah kabur dah..

T_____________________T


Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Anak Kembar Sazzy Falak :)

Assalammualaikum~!

Malas nak update panjang-panjang. Takut nanti post hilang lagi!

T____________T

Penat taw buat review filem kongsi. Time aku nak buat entri, time tu jugak lah blogger buat hal. Tu pon nasib baik boleh masuk dah ni. Ingatkan dah kena hack da.

So, mari kita hiburkan hati dengan gambar-gambar kat bawah:



Eii~!!! Bestnyer dapat anak kembar!! Nak sangat~!!

^___________^

p/s: credit to beautifulnara.com
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Related Posts with Thumbnails