Blogwalking Pon Mesti Ada Cara Yang Betul. Baru lah Dapat Tingkatkan Trafik!

May 04, 2010

Dah berapa hari tak kongsi tips dengan korang kan? Rindu tak? Ecece.. Haritu aku dah kongsi 5 tips untuk tingkatkan trafik kan? Salah satu dari cara tu dengan blogwalking. Tapi, blogwalking pon mesti ada cara. Eh,yeke? Ye~



http://www.emocutez.comPaling penting! Tinggalkan link! 
Jangan careless sangat/nak cepat sampai lupa letak link. Tapi,letak nama je,linknye takde. Macam mana nak dapat kunjungan balas kalau tak letak link? Betul tak? Kat situ dah boleh rugi 3-4 trafik taw.. Eh? Kenapa sampai 4? Patut 1 je kan? Jap lagi aku bagitaw..


http://www.emocutez.com Blogwalking ke blog yang jarang korang datang atau tak pernah datang lagi.
Sebab mesti tuan blog tu curious nak tahu kan eh, siapa pulak ni kan? Tak pernah nampak pon. Untung-untung dapat tambah follower sekali. 


http://www.emocutez.com Guna ayat yang menarik.
Kalau betul-betul nak tuan blog tu singgah balik, semoleknya atau lebih afdal guna ayat yang sweet-sweet gitu. Aku tengok yang rajin guna ayat panjang-panjang and sweet ni tubelawak. Betul tak abg Shin Chan?? Aku rasa ayat ni boleh pakai buang "hai. saya datang nak ngorat tuan blog!;D" Konpem dapat kunjungan balas. Mesti curious tuan blog tu. Macam mana aku tahu? eh, adalah.. =p


http://www.emocutez.com Ayat-ayat pujian.
Buat lah ayat puji sikit. Tak dinafikan akan ada yang terasa hati bila ayat pujian yang kita dapat blog lain pon dapat. Tapi think +ve ye yunk. Maybe tu taktik dia untuk korang singgah blog dia balik. Dan yang nak memuji ni pulak. Agak-agak lah kan. Kalau dah blog tu hitam legam, itam putih macam taik cicak tak payah lah nak aplikasikan sifat kasanova kau pergi puji "eh, cerianya blog awk ni!colourful!" Macam nak tempah 6 kaki ke bawah je gayanya..


http://www.emocutez.com Blogwalking ke blog yang tengah aktif
Hah, macam mana nak tahu? 

Nampak nama-nama yang aku bulatkan tu? Tu lah calon-calon suami. Eh,silap. Tu lah namanya blogwalker yang tengah aktif. Pilih 3-4 nama yang paling atas dan terjah blog diaorang sampai puas. Contoh korang dah terjah blog riz kan, pergi kat shoutbox dia dan pilih lagi 3/4 nama paling atas. Blog Fakhri, sera dan cGio pon buat menda yang sama. Buat lah seterusnya sampai lebam oke? Sebab tu atas sekali tadi aku cakap rugi kalau tak tinggalkan link. Betul tak?

http://www.emocutez.com Buat ayat tanya
Hah, masa ni lah korang boleh tunjuk kemahiran tatabahasa darjah 3 korang. Tanya lah tuan blog apa-apa yang berkaitan dengan blog dia. Er, kalau rajin lah.. Ayat tak payah berat-berat. Contoh kat blog ni "eh, spender siapa tergantung kat atas tu?" (hah, jangan mengade nak buat ayat ni kat shoutbox aku! Debik kang)
Macam zella, dia suka tanya "makan apa pagi ni?" 




Wah, banyak jugak kan cara-cara blogwalking ni? Yang penting rajin blogwalking. Aku ni busy sikit akhir-akhir ni. So, di kesempatan ini, saya pemegang obor-obor ingin mengucapkan kata maaf kepada semua yang berkunjung ke blog ini tapi tak sempat nak gi blog korang balik. Nanti ada masa aku gi la..(bukan gila!) Akhir kata teruskan berkunjung ke blog tak seberapa ni.. Thanks korang! =)


"kadang2 tuan blog tak dpt bagi trafik direct kt blogger lain tetapi pengunjung blog tu boleh juga klik" -kujie2.com- 


p/s: ecar lagi suka blogwalking ke blog yang guna shoutbox berbanding cbox!;D

You Might Also Like

35 comments

About Me

Like us on Facebook

Popular Posts

Flickr Images