Blogwalking Pon Mesti Ada Cara Yang Betul. Baru lah Dapat Tingkatkan Trafik!

Dah berapa hari tak kongsi tips dengan korang kan? Rindu tak? Ecece.. Haritu aku dah kongsi 5 tips untuk tingkatkan trafik kan? Salah satu dari cara tu dengan blogwalking. Tapi, blogwalking pon mesti ada cara. Eh,yeke? Ye~



http://www.emocutez.comPaling penting! Tinggalkan link! 
Jangan careless sangat/nak cepat sampai lupa letak link. Tapi,letak nama je,linknye takde. Macam mana nak dapat kunjungan balas kalau tak letak link? Betul tak? Kat situ dah boleh rugi 3-4 trafik taw.. Eh? Kenapa sampai 4? Patut 1 je kan? Jap lagi aku bagitaw..


http://www.emocutez.com Blogwalking ke blog yang jarang korang datang atau tak pernah datang lagi.
Sebab mesti tuan blog tu curious nak tahu kan eh, siapa pulak ni kan? Tak pernah nampak pon. Untung-untung dapat tambah follower sekali. 


http://www.emocutez.com Guna ayat yang menarik.
Kalau betul-betul nak tuan blog tu singgah balik, semoleknya atau lebih afdal guna ayat yang sweet-sweet gitu. Aku tengok yang rajin guna ayat panjang-panjang and sweet ni tubelawak. Betul tak abg Shin Chan?? Aku rasa ayat ni boleh pakai buang "hai. saya datang nak ngorat tuan blog!;D" Konpem dapat kunjungan balas. Mesti curious tuan blog tu. Macam mana aku tahu? eh, adalah.. =p


http://www.emocutez.com Ayat-ayat pujian.
Buat lah ayat puji sikit. Tak dinafikan akan ada yang terasa hati bila ayat pujian yang kita dapat blog lain pon dapat. Tapi think +ve ye yunk. Maybe tu taktik dia untuk korang singgah blog dia balik. Dan yang nak memuji ni pulak. Agak-agak lah kan. Kalau dah blog tu hitam legam, itam putih macam taik cicak tak payah lah nak aplikasikan sifat kasanova kau pergi puji "eh, cerianya blog awk ni!colourful!" Macam nak tempah 6 kaki ke bawah je gayanya..


http://www.emocutez.com Blogwalking ke blog yang tengah aktif
Hah, macam mana nak tahu? 

Nampak nama-nama yang aku bulatkan tu? Tu lah calon-calon suami. Eh,silap. Tu lah namanya blogwalker yang tengah aktif. Pilih 3-4 nama yang paling atas dan terjah blog diaorang sampai puas. Contoh korang dah terjah blog riz kan, pergi kat shoutbox dia dan pilih lagi 3/4 nama paling atas. Blog Fakhri, sera dan cGio pon buat menda yang sama. Buat lah seterusnya sampai lebam oke? Sebab tu atas sekali tadi aku cakap rugi kalau tak tinggalkan link. Betul tak?

http://www.emocutez.com Buat ayat tanya
Hah, masa ni lah korang boleh tunjuk kemahiran tatabahasa darjah 3 korang. Tanya lah tuan blog apa-apa yang berkaitan dengan blog dia. Er, kalau rajin lah.. Ayat tak payah berat-berat. Contoh kat blog ni "eh, spender siapa tergantung kat atas tu?" (hah, jangan mengade nak buat ayat ni kat shoutbox aku! Debik kang)
Macam zella, dia suka tanya "makan apa pagi ni?" 




Wah, banyak jugak kan cara-cara blogwalking ni? Yang penting rajin blogwalking. Aku ni busy sikit akhir-akhir ni. So, di kesempatan ini, saya pemegang obor-obor ingin mengucapkan kata maaf kepada semua yang berkunjung ke blog ini tapi tak sempat nak gi blog korang balik. Nanti ada masa aku gi la..(bukan gila!) Akhir kata teruskan berkunjung ke blog tak seberapa ni.. Thanks korang! =)


"kadang2 tuan blog tak dpt bagi trafik direct kt blogger lain tetapi pengunjung blog tu boleh juga klik" -kujie2.com- 


p/s: ecar lagi suka blogwalking ke blog yang guna shoutbox berbanding cbox!;D
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

34 budak cute cakap:

miss lolly a.k.a luvfareda said... Reply To This Comment

setuju :-)



juga suke smix bbnding cb0x :)

aizuddin.com said... Reply To This Comment

boikot cbox..wakaka...

aku lagi suka komen kat entri dari blogwalking tak tentu pasal..hehe

e~car182 said... Reply To This Comment

lolly:shoutbox lg mudah dan cantek!;D

aizudin:ko mmg rajin komen,,aku salu nmpak,,hehe

DaHLia said... Reply To This Comment

hidup BW sampai lebam...hehehe

Hasrol Nizam said... Reply To This Comment

Blogwalking ke blog yang tengah aktif

ilmu baru hari ni..tengs..

er nak tanya, tuan punya blog dah makan? haha

e~car182 said... Reply To This Comment

dahlia:hehe,,tol2 tu,,

hasrol:welcome,,sudah,,;)

FITRIHADI said... Reply To This Comment

oh lengkap..banyak tips menarik..jarang sangat a tinggalkan link..so nak cuba try dari sekarang hehe :)

Cek kedua Nuffnang dah sampai!

Ery Farieha said... Reply To This Comment

bagus2
kdg2 lbh suke komen dr just kt chatbox
depends on kelajuan internet le. kalo slow beno chatbox je la
huhuhuh

aphids said... Reply To This Comment

dah tulis dlm kertas besar2 n lekat kat dinding...
ecar nih da kawen ke??? hikhikhik

Nadia Dizarch said... Reply To This Comment

Cool!!!

Bagus2!

Maxx said... Reply To This Comment

asyik blogwalking.. kadang2 sampai terlupa nak cari artikel..

ok.. comment walking plak

BalqisShafiqa said... Reply To This Comment

menarik juga!
boleh amalkan ni. :)
thnx.

.::WaNiE::. said... Reply To This Comment

ada satu blogger, rajin tinggalkan jejak kat shoutmix saye tapi dia pagi email address xdek link blog

masterly02 said... Reply To This Comment

gerek gak tips2 nie..
tp sy lebih hargai kalau visitor tinggal komen kat entry rather than shot-mix..(penat buat entry tp x baca..tetiba sentap..haha)

p/s : visit my book-store..
www.stormreaders.net/mNasir

daleela said... Reply To This Comment

Haaa.... gini ke gaya ye... blog camni lg menarik dan tertarik...

daleela said... Reply To This Comment

Haaa.... gini ke gaya ye... blog camni lg menarik dan tertarik...

e~car182 said... Reply To This Comment

fit:pasni jgn lpe tgglkan link da,,;D

ery:btol!pe slhnye tgglkan komen kat ruang komen,,;)

aphids:haha!blom lor,,

nadia:thnx!;)

max:smbil2 blogwalking,bc la artikel skali ;)

balqis:tengs!xD

wanie:tu la,,nak terjah link xde lak,,

master:tol tu,,setuju,,

daleela:er,,xbp phm,,;D

cEro said... Reply To This Comment

terbaEk dr ecar..
setuju dgn atas2, suka shoutmix dr cbox..

tp mmg pelik ade yg blogwalking tp tak tinggal link, kan??

rizputra7 said... Reply To This Comment

calon suami hehehe...i lap u...

GreenLava said... Reply To This Comment

bagus banget tipsnya, I like :)

Sky0ne said... Reply To This Comment

aku pun suke komen kat shoutmix bbanding cbox...takyah nak kene taip balik...hehe

e~car182 said... Reply To This Comment

cero:haha,,t0l tu,,pnt je taip msg tp xde link,,

riz:haha!debik kang!

greenlava:tengs!xD

skyone:btol3!letih nak taip!

ParkAir said... Reply To This Comment

betul tu kadang2 ada visitor x tinggalkan link macam mana aku nk melawat balik? aku bukan ada ilmu telepati.

kenapa suka shoutmix daripada cbox? ekspelain sikit.

e~car182 said... Reply To This Comment

park:sbbnye,,jeng3!sbox lg memudahkan,,kalo cbox kena taip alamat blog and mesej,,malas ler,,hehe..
sbox pon lg lawo0o,,xD

Hasrol Nizam said... Reply To This Comment

betul2 setuju. siap ada wat entri khas utk ni lagi..hehe http://serol-nizam.blogspot.com/2010/04/shoutmix-dan-cbox-shoutmix-la-jadi.html

eynda said... Reply To This Comment

Bagus info ni :-)

Redbloodsnow said... Reply To This Comment

hahaha..tol ape yg awak ckp tuh. nice tips bebeh ^_- winkss

nurul harnani said... Reply To This Comment

sharing is caring.. kwn2 yg suda otai dlm ilmu blogging jd la cekgu utk nanie.. heheh

singgah2 blig saya

tinggalkan komen anda supaya senang nk terjah..

PSS Group said... Reply To This Comment

bagus2..ilmu baru...
dtg singgah yer\
pssgroup90@yahoo.com

Adem Aizad said... Reply To This Comment

tahanx 4 the tips.. saya pun masih baru beljar walau dah dekat 5 bulan berblog..

qieranna said... Reply To This Comment

nice blog...byk info menarik...congrats....

syira_88 said... Reply To This Comment

thanx for the info dear!!<3<3

rashid.abuabas said... Reply To This Comment

awak cantik laaa (praktikal tips yang diberi);)
http://rashidliar.blogspot.com/

izan mama mia said... Reply To This Comment

tip menarik

Related Posts with Thumbnails