Kekecewaan Terhadap Wiggy Wimax =(

Dah lama nak tulis pasal ni tapi asyik tangguh je. Dah berkurun beli dah. Straight to the point je la ek.. Secara jujur, aku sangat kecewa dengan Wiggy Wimax. Banyak sangat masalah! Mula-mula aku ingat nak ambil celcom broadband sebab memang confirm area rumah aku dapat high speed. Tapi, saja gatal-gatal nak cuba wimax punya.



Then, aku pon daftar kat Midvalley untuk Wiggy Wimax ni. Ambil pakej yang sederhana. Bandwidth 10 GB sebulan. Check dalam area rumah aku tak ada line. Tapi, dekat dengan kawasan yang ada line. Bro tu cakap ok sebab dalam lingkungan kawasan tu jugak. Lagi satu, beza Wiggy Wimax dengan broadband yang lain, bila ada dalam kawasan dia, memang laju. Tapi, kalau tak ada memang out terus. Beza dengan broadband lain, ada tahap-tahap. Kalau kawasan high speed memang laju. Kalau tak, dia slow. Er, paham tak??

Aku dengan excited guna lah Wiggy yang comel lote tu bila balik kat UM. Nak install kat laptop dah satu hal. Lembab gila! Tapi, takpe. Maybe sebab berat kot.

Yang paling kecewa, dapat guna hari pertama beli je. Malam tu agak ok la. Layan you-tube laju jugak la. Tapi, bila esok tu memang lembab giler! Wifi UM pon lagi laju! Bukan tu je, tapi selalu sangat putus connection dia. Tak sampai sejam guna tiba-tiba disconnected. Ada sekali tu hujan, then langsung line tak ada! Last-last aku return balik wiggy dan dapat balik RM100 aku sebab dalam masa 7 hari.

Last-last aku ambil celcom broadband je. Kelemahan ada 1, bandwidth ciput sangat ler! Tapi, overall aku suka! ;D
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

11 budak cute cakap:

En iLham said... Reply To This Comment

huhu
baru ngat nak potong
tapi mcm ramai plak yang komplen
huhu
tak jadikla camni
hehe

e~car182 said... Reply To This Comment

ilham:haha!seyes tayah amek!

SHaFiQa said... Reply To This Comment

haha..tau xpe..aku pn tgk dak umah aku guna, hampeh..hri ptama je laju..so far aku gne celcom ok la xde ag mslh disconnect tbe2..kuantan & cheras laju gak lau guna clcm...

velasrizal said... Reply To This Comment

jgn sampai hilang mood nk blogging sudah la..

Kapal Kemanusiaan Gaza Dikepung Helikopter Israel !

PEREKA CERITA said... Reply To This Comment

YUP sokong dengan kelemahan broadband hp...
dulu aku pon pakai wimax tapi pakai 3 bulan je... pastu tukar broadband maxis rm68... sekarang rasa menyesal giler... maxis tersgt ciput bandwidth... T_T xpuas main ternet

Lepat Pisang said... Reply To This Comment

Hm,lepat memang tak akan pakai P1 wimax coz dia limited akses..Lepat harap sangt kat Amax,penyedia wimax kedua.tapi kat area lepat belum ada lagi..

MangkOk cHenTa ♂ said... Reply To This Comment

haah...btol2..wimax mmg cmtu...
ahah..kalo celcom brokband dlm utm mmg out gila dah..tggu la kol 3 pg nk on9..wifi utm ag laju...muakaka..same prob..
=)

.::WaNiE::. said... Reply To This Comment

itula mana2 broadband pun sama.

kalau ada strong coverage ok la

tp pun kadang2 even tgh2 bandar pun slow jugak,mayb sbb ramai orang guna jugak.

Streamyx jelah haha

meowwmania said... Reply To This Comment

tgk tmpt kot..

selama ni guna celcom brdband ok jek ;)

yoy said... Reply To This Comment

maxis broadband jugak terbaik:)

Syafrizal said... Reply To This Comment

memang ramai complaint pasal Wimax ni.. malas nak guna hehe

Related Posts with Thumbnails