Lahirkan Bakat Sampah Boleh, Lahirkan Bakat Dalam Sukan Tak Kan Tak Boleh??


af sampah
Tadi aku ada tengok drama kat tv3 lepas balik dari pejabat pos. Aku tengok nak dekat habis dah. Sorang ni nyanyi, dah la baju seksi. Pastu mak dia molek je support. Kalau aku, malu aku nak gi support. Then, aku terfikir, buat apa lahirkan sampah-sampah macam tu??
Sori la penggunaan bahasa yang kasar. Tapi, memang tepat! Akademi Fantasia memang lahirkan bakat sampah! Duit ribu-ribu tu (entah-entah dah cecah juta-juta) baik lah guna untuk cari bakat dalam bidang sukan. Carilah pengganti Hafiz Hashim, Wong Chun Han, Datuk Lee Chong Wei dan Datuk Nicole Ann David! Kenapalah bodoh sangat buat rancangan sampah macam AF? Ni lah manusia yang nak kejar keuntungan je.
Katakan dah beratus ribu habis untuk AF. Apa yang Malaysia dapat?? Bagi tahu aku, apa yang Malaysia dapat selain sampah?? Pelik betul lah. Cuba duit tu bagi pada budak-budak yang memang ada bakat dalam bidang sukan. Kan ke lagi bagus. Harum jugak nama Malaysia kalau menang. Ye dak??
Aku rasa cukup-cukup lah wahai astro! Penaja pon dua kali lima je! Semua ni nak untung. Budak-budak AF tu tak kemana nya. Yuna dengan Zee Avi tak payah masuk AF pon. Setakat nak gedik-gedik dan nak rampas pakwe orang silalah masuk AF!
p/s : AF memang sampah!!

p/p/s:dicuri dari blog baru baru aku ;D

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

11 budak cute cakap:

Hizami Rahim said... Reply To This Comment

salah penonton.
dorang buat sebab penonton.
kalau penonton takde dorang tak dapat untung.
so sila salahkan penonton.
wakakaka~

ayleencutegirl said... Reply To This Comment

hak masing2 la x baik ckap karya orang lain sampah.. x sokong mana2 pun tepuk dada tanye selera..tak minat tutup tv aje kan.. tapi mmg betul la..apsal x buat rancangan realiti sukan plak..menang dapat kete..asik nyanyi jer bleh dpt kete..uhuhuuu

::ienafazlyna:: said... Reply To This Comment

aku tak tengok gak

e~car182 said... Reply To This Comment

hizami:s0,j0m kita jgn tgk ;D

ayleen:em,mmg sampah pon,,huhu,,ni tak macam karya je,,

iena:bgos2! ;D

Liyanaa. said... Reply To This Comment

hehe sian bebudak tu kene sampah sekali AGAG tapi mmg betul, dh ada 90pelajar pun nak buat lagi ke semua tu stakat popular dkt astro je nk buat apa jgk. baik cari ahli sukan yg teror dan kacak mcm lin dan ke kaka ke kan ;p

e~car182 said... Reply To This Comment

liyanaa:hehe,,em,ta semua,,lupa nak excludekan aizat,,;)

Aiza Aidid said... Reply To This Comment

hurmm.. most of them mmg bese je.. xde spcl mane pun talent yang ade.. tapi ade la bape org yg betol2 talented.. cm aizat ke kan..hihi
so, ikot la masing2 nk tgk ke x..aiza x tgk pon..haha

The Poyo Me said... Reply To This Comment

pfft....ada jer rancangan realiti sukan. Soccerstars untuk bolasepak, Jaguh untuk badminton...

syahira ariff said... Reply To This Comment

a'arr laa terpikir jugak
last2 lepas bintang AF dilahirkan
peminat daa hbis duit vote dia
sekarang,di boo pulak peminat mcm sorang juara tu
heee~

joe said... Reply To This Comment

mg r realiti sukan de,,,tp bpe byk je pnaja diowg,,,ciput je,,,xdpt smbutan sgt pn,,,klu nk d bndingkn ngn af ntah bpe bsar beza dia tau,,,sbb 2 r skan kt mlysia x maju2,,,espcially 4 futball!!futball mlysia mg sucks!!FAM lgsg x efisien lam mghasilkn bkat2 bola sepak,,,ksimpulan mg patot wt realiti sukan dr af y ntah pape 2

Syafrizal said... Reply To This Comment

AF mengarut.. sukan kita pun dah mengarut jugak
malas nak tgk dua2

Related Posts with Thumbnails