Edisi Khas World Cup: Bila Gadis Tengok Bola, Maka..?





Sempena World Cup 2010 yang nak datang dah ni, aku nak kongsi cerita dengan korang semua zaman aku sekolah asrama dulu. So, sekarang semua tepuk tangan dulu. Dah? Yeah! Tamat lah citer! Tak3! Aku gurau je. Giler nak wat camtu. Kang tak pasal-pasal kena santau kat forum GB. Keh keh keh!


http://www.cute-smiley.com Ingat lagi masa World Cup 2006 dulu aku dengan sorang kawan aku ni, Misaer.. Ye, nama dia Misaer. Tapi, tak ada anak nama Shin Chan. Kitaorang memang minat bola. Ada lagi bebudak yang lain. Tapi, aku tak ingat. Misaer minat Chelsea, aku minat Liverpool. Pasal entri semalam tu sebab aku tak suka Manchester. ;p


Asrama aku dulu 3 tingkat. Misaer duk tingkat bawah sekali. Bilik dia bawah bilik aku. Bilik TV tingkat atas sekali. So, memang dah rancang awal-awal lah kalau ada game malam tu. Biasanya kitaorang sokong team yang sama except masa final match World Cup 2006. Misaer ni sokong France aku lak sokong Italy (Totti punya pasal)


http://www.cute-smiley.com Then, ada sekali ariel (eh,betul ke aku eja ni??) TV tak ada. Malam tu pulak ada match penting. Melilau kitaorang cari besi kat kelas konon nak wat ganti ariel. Ada kawan laki aku cakap guna rod (karbon) pensel pon boleh. Last-last dapat gak si Misaer ni cari besi wat ganti ariel TV. Mana entah dia rembat.



Aku ingat lagi time tu ada match. So, Misaer decide nak tidur bilik aku. Nanti senang nak bangun and terus naik bilik TV sama-sama. Boleh pulak kitaorang kunci jam dalam pukul 3.30 pagi semata-mata nak tengok bola. Pergh! Sharp je bangun! Kalau set timing nak study, tak de nye serta-merta nak bangun! Teruk gila kan?? Bhaha! So, memang lent0k lar aku kat kelas pagi esok nyer. 



http://www.cute-smiley.com Tapi, sekarang dah tak best. Aku dah tak jumpa geng sebest Misaer nak tengok bola. Masa kat matrik, sekali pon aku tak tengok sebab tak syok tak ada geng. Masa Man U lawan Chelsea haritu aku tengok sensorang. Bila Chelsea gol, tepuk tangan sorang-sorang. Sedih tak citer aku? Aku teringin je nak buat scene tepuk-tepuk meja macam orang lain masa tu. Tapi, apa kan daya, aku kan perempuan melayu terakhir! Cet!


Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

12 budak cute cakap:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said... Reply To This Comment

statistik menunjukkan,penyokong Liverpool banyak terdiri daripada orang Kelantan.hahaha.cogan kata pun lebih kurang jer..

.::WaNiE::. said... Reply To This Comment

:) carik ar member yg sekepala mesti ada punye hikhikhik

cEro said... Reply To This Comment

alo lo lo...
sedey je dgr...
nanti kita tgk bola same2 yek..
hahaha

e~car182 said... Reply To This Comment

fakhrurazi:sy bukan org kelantan ;)

wani:susa lor nak cari yg sekepala ;(

cero:cis3!!ko perli yek??

Sir Marcello said... Reply To This Comment

objection!! sy bkan dr kelantan :P

hah bestkan tgk nola ngan member satu kepala..dulu aku tgk match bola euro ke world cup..xpasti..German vs sapa tah..kami berdua sokong german...suma orang team lagi satu..in the end of match..german menang...aku ngan member punya sakan tepuk tangan..lantak r..walaupun kami salah parking port tengok bola..

bila mat.ch liverpool..aku selalu pi tgk ngan budak2 rumah even depa geng red devils.

e~car182 said... Reply To This Comment

yup2!kalau bwk member yg tataw pape sal bola sgt la bosan,,;(

yeah!xsuka org ingat aku org kelantan sbb liv!;)

ParkAir said... Reply To This Comment

sedey nya tenguk bola sorang2, sangat bosan! cari la pengganti misaer. chibimaruko ke..

The Poyo Me said... Reply To This Comment

teringat ak beberapa mgg lepas. ak duk bilik member ak. tetibe member die dan member kepada member datang. ak mule rasa malu2 apa nak ckp, tp tetibe sorg ckp sal EPL. sorg len pulak sambung. kemudian jadilah satu perbualan EPL dalam Girl's Slumber Party.

salah seorang dri mereka ckp "eh best kan kita ada member borak sal bola."

mmg hakikatnya dalam dunia wanita mealyu nih, cakap sal EPL tu mmg sepelik cakap sal politik negara2 afrika. hehehe

e~car182 said... Reply To This Comment

park:haha! cari doremon plak!;p

poyo me:ye kot,,tu yg susah nak cari geng tu,,aih~

Syafrizal said... Reply To This Comment

Demam Piala Dunia sudah sampai hehe
Tengok masa perlawanan:

Hari pertama: 10 malam
Hari kedua: 2.30 pagi, 7.30 malam, 10 malam

Nadia Dizarch said... Reply To This Comment

Saye boleh je nak join ayah tengok bola. Huhu... pernah jugak pergi dengan kawan tengok Chelsea lawan Malaysia last 2 years kat stadium. Best gila. Cuma tak reti sangatlah pasal rules ke players ke..hahahaha!!


Nadia-ism: Recipe- Cinnamon Sticky Buns yang Lazat!!

syahira ariff said... Reply To This Comment

huhuhuhuhuhu,sy minat spain tok world cup nie
=]

Related Posts with Thumbnails