Antara Faktor Yang Nuffnang Pilih Blog Korang Untuk Letak Iklan - ♥tHis iS tHe stOrY oF a GirL♥

Sunday, April 11, 2010

Antara Faktor Yang Nuffnang Pilih Blog Korang Untuk Letak Iklan



Ades! Bengang kowt dah penat taip panjang2 then tak boleh save. Sekali refresh page, terus hilang semua.. So, nak taip pendek2 je.. Aku just nak kongsi bagi korang yang tak tahu lagi faktor2 blog korang dipilih untuk letak iklan oleh nuffnang. Nuffnang je ek. Advertlets aku tak tahu.

Antara faktor2nye adalah sama ada kau glitteri atau tak. Kedudukan iklan pon main peranan jugak. Dah kalau iklan kau dok kat footer, apa kehalnye advertiser nak pilih blog kau.. Kan?

Tapi, mungkin ramai yang tak tahu faktor advertiser biasanya tengok historical click through ratio for previous campaign untuk pilih blog kau. Makin banyak klik or hingher ratio, makin senang advertiser nak pilih blog kau untuk kempen akan datang. Kau tengok yang kat tempat star banyak-banyak tu..

ni contoh aku punya


Makin kurang klik, makin susah advertiser nak pilih blog kau.. Setiap minggu, click-rating ni akan diupdate. So, check la ek. Paling minimum, 1 bintang. yang standard 3 bintang aku rasa. Yang penting jangan biar lower than 3.. Tu je kot nak share.. Dapat 5 star memang terbaik!

p/s : Tapi,nuffnang dah bagi amaran kelik-kelik tu entah la dapat naik ke 5 bintang ke tak.. Tak merasa la nampaknya,, T_T

31 comments:

Hizami Li said...

ecar,
sy xdpt pon 2bintang je kat large rec.
how ek?
hohO~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

l0lly punye yg lain 5 bintang. tapi kat large rec 4 je :(

e~car182 said...

hizami:tu depends pada org yang klik iklan tu,,kalau byk,mkin byk bntang!xD

miss lolly:wah!byknye,,nak 1!hehe,,nnti ecar tlg klik large rec tok jd 5 bntang ;D

DaHLia said...

sis 5 stars kat LR...
yang lain 3 jerk..huuh

MiSs TOrA said...

sy maintain 3 stars je huhu..
hah slow sket da kena warning hehe..

e~car182 said...

dahlia:wah!beshnye! xD

miss tora:hehe,,tu la pasal,,nak klik iklan blog org laen pon dah xbrani

PEREKA CERITA said...

ye ker??
rasanya bintang 2 tanda prnah dpt cpm.. aku dah dpt 5bintang kat leaderboard coz byk kali dpt iklan kat situ.. skyscraper lak baru 4bintang coz baru 1iklan jer prnh ambik cpm kat situ.. large rec aku still 3bintang coz xprnh dpt cpm kat situ.. ohoho...

paan said...

thanks untuk info nie...nak pegi check bintang jap...

BeaN MorENo said...

hm...saya sikit je

Anonymous said...

Owh begitu rupenye, terasa nak check bintang gak~

zella y said...

xdpt 5 bintang lg... ;(

.::WaNiE::. said...

hehehhe nangis la nak dpt 5bintang

hehehhe

e~car182 said...

pereka ceritataw ni pon dari website nuffnang sendiri ;)

wanie:ye la,,nanges la,,huu~

Muhammad Adam Rayyan said...

ooo , igtkan 3 bintang tu stended.
adam punya tak penah bergerak pun.

nuff pun asek tido jer.. tapi tuptap ari senin ada plak buffered. heran tapi hepi haha

JundullahOsman said...

salam
bagus info ni
baru duk berkira2 nak letakkan nuffnang jgak

e~car182 said...

adam:hehe,,klik byk iklan tu nanti naek la bintang =D

jundullah:tq,,cepat2 letak!tak rugi xD

Ery Farieha said...

bagus2 :)

bellar0ssa said...

wah ecar...dah tmbah satu lagi ek.hmm nak dapatkan 1 lagi tu pun bukan sng.huhu

fiD said...

blog aku tukar domain 1 bulan yg lepas. terus bintang2 jatuh.. jadi 2 je.. tp yg pelik, nuff kasi aku buffer, dekat 2 mggu dah, hehehe.. maybe aku x main klik2 kot.. =) .. jujur perlu kan?

e~car182 said...

bella:hehe,,u la,tringin dpt 5 lak =)

fid:bgus la cmtu,,;D

~ Ann ~ said...

hahaha.. tak perasan lak menda ni.. hehehe.. nuffy cam xlayan aku jer.. haha

aizuddin.com said...

aku tgh tunggu..bila la nak dapat 8 bintang ni..hehe

Mijie said...

tq bgi tips nie..baru mijie tahu..ptt pun iklan kt footer x ada..huh..igt ade error kt coding..yg side bar n kt post je ada..

Shukor said...

owhh..thnks untuk info nih.bru tau..huhu~

hans said...

owh macam tu rupanya
thanks fot the sharing

Tn.Punya said...

ye..memang macm ytulah hakikatnya.. so rajin2lah tingkatkan bintang tu

yankeaii.blogspot.com said...

aku 3 bintang jer suma..Alhamdullillah..

Anonymous said...

Yes, a quite good variant

Anonymous said...

thax dpt jawapan kpd soalan....

dpt: 3:3:5

Anonymous said...

Ini merupakan sumber yang berguna indah yang anda menyediakan dan Anda memberikan gratis tidak ada biaya. Saya suka melihat situs web yang memahami nilai dari sumber yang berguna memberikan kualitas secara gratis. Ini? S yang lama apa yang terjadi di sekitar datang sekitar program..

Amanina ツ said...

saya tiga bintang je. hhuhuh :)

Related Posts with Thumbnails

@way2themes