[update] Kronologi Din Beramboi : Dari Tweet Terakhir Hinggalah Majlis Pengkebumian


Bagi yang tak sempat baca siang tadi,ini adalah antara gambar-gambar dari twitter arwah, gambar terlantar di hospital, status afdlin hinggalah pada majlis pengkebumian arwah. Kira macam kronologi lah ni. Dan aku buat ni khas untuk arwah Din Beramboi.


tweet terakhir arwah



ketika terlantar di hospital



status afdlin shauki



sekitar majlis pengkebumian arwah
(Aznil menangis sewaktu ditemu bual)


sangat ramai orang yang hadir

Aku ada baca di blog gosip (dah lupa yg mana) yang arwah sempat lagi buat lawak pasal ajalnya dekat hospital. Macam dah tahu-tahu je. Dan bg aku, bila orang yg sakit kritikal tiba-tiba stabil, bukanlah petanda yg baik..(er,bg aku la). Em, paling sedih bila arwah gembira nak bawak satu family untuk ke Anugerah Bintang Popular kat Genting nanti sebab ni lah pertama kali beliau dicalonkan..*sedih!* Apa-apa pon, sekali lagi Al-fatihah untuk arwah..

p/s:3 last pic credit to ouhstory dan siapa yg dah baca,terima kasih banyak2 =)

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

15 budak cute cakap:

Megat Azfar said... Reply To This Comment

aku tak pernah sebak bile ade artis meninggal.

nila pertama kali..huk3! jom nangis same2 nak? huhu

e~car182 said... Reply To This Comment

okie2!aku ada sediakan tisu,,=p
seyes!aku pon sama,,padahal tak pernah jumpa pon,,

MyaFiza said... Reply To This Comment

serius sedih...
padi di era takkan sama lagi lepas ni.

e~car182 said... Reply To This Comment

tak penah dgr lg pg di era,,huu~ =(

Fiffy Syafiqa Hazirah said... Reply To This Comment

ni rasanya artis yg paling wat aku sedih bila meninggal lepas arwah ustaz asri dulu.. alfatihah utk dorang..

uwaaa.. sedih

ayien said... Reply To This Comment

siyes i nanges if i bace berita ttg dia..
dh tada lg lwak dr dia..
miss him badly ;'((
al-fatihah

AyanaAsham said... Reply To This Comment

jom join ni.

http://www.catcheye.com.my/?r=91712

Jamal Rafaie said... Reply To This Comment

Pemergian yang tak disangka-sangka..

Benarlah, ajal maut di tangan tuhan, blia-bila masa je Dia boleh ambik..

Moga dicucuri rahmat ke atas rohnya.. Amin.. Jika arwah ada salah dan silap, maafkanlah..

PEREKA CERITA said... Reply To This Comment

bersejarah la allahyarham meninggal dunia... sebelum die meninggal ramai jer yg datang hospital derma darah kat arwah.. sedih dengan permergian arwah T_T

hans said... Reply To This Comment

ramai orang datang sewaktu hari pengebumian arwah
insyaallah itu tandanya Allahyarham tergolong dalam golongan soleh
amin
al-fatihah

abangpit said... Reply To This Comment

al-fatihah untuk din beramboi..

lawak-lawak sengal dan selamba beliau akan sentiasa diingati..

noneyloveswhite said... Reply To This Comment

stuju ngn pendapat u.sgt btul..!!klw org tu kritikal..tibe2 sht walafiat..tu tnda ajal da dekat.alhamdulillah..msih ade petunjuk yg Allah bg~~

keiroro said... Reply To This Comment

macam kenal imam yg membacakan talqin tu...

macam imam jurunikah kat taman ehsan...

macam pakcik saya je tuh.. huhu

apa apa pun al fatihah buat abng din

sy membesar dengan lawaknya

kehilangannya amat terasa.. ;(

lepas ni tak dapat nak dengar kecoh2 abng din dgn pak nil di era..

miZz_nizZ said... Reply To This Comment

ngre ilang smua org hbt2 di usia muda..pramlee,sudirman,mokhtar dahari..ni din lak.ingt sng nk cr plawak yg lwk die mmg sah2 org akn pch prut dgr.sirius best.bsjrah sgt..xpnh org drma drh sbnyak ktika din skit di hospital tu

masterly02 said... Reply To This Comment

hilangnya seorang penglipur laraku di pagi hari..

Related Posts with Thumbnails