Kenapa Bila Perempuan Curang Teruk Kena Hentam, Tapi Bila Lelaki Curang, Semua Senyap Je?

Assalammualaikum~!

Hah, siapa boleh jawap kenapa? Pernah tak yang sejantina dengan aku rasa macam ni? Sedih kan kan kan? Actually tadi stalk facebook sendiri, tiba-tiba terjumpa ni hah.








I was very rude at thah time!! Kan? Mana tak nyer, dah lah yang komen kat situ half of them my friends, pastu kena hentam kaw-kaw. Lagi sedih+marah+kecewa sangat bila orang yang post status tu sikit pon tak bekap, even a word!

But then, i accept it was my fault. Tapi, dia jugak yang bagi kebenaran. Ini ke balasan orang yang jujur? Waktu tu sangat-sangat tak tahu nak angkat kol ke tak.

Tapi, bila lelaki buat salah?





Ahahaha! LOL! Sorang je tanya. Btw, thanks Ayien! Tak kena apa-apa pon kan? Yeah, i know these about a year ago. Tapi, memang lah kan, its easy to forgive but really really hard to forget!

Siapa pernah rasa dicurangi mesti faham kan? Fine lah, tak kisah sangat dan sedar diri if orang yang dia terpikat tu pakai tudung labuh, lagi sopan santun dari aku. Rupanya free hair, baju ketat apa semua. KECEWA! Tapi, bila aku free hair, kenapa bising pulak?

Maybe ada orang akan cakap, alah, small matter je ni, tu pon nak bising. Tapi, aku ni memang sangat setia! Aku tak akan buat hal kalau bukan lelaki yang start curang dulu. Mesti ada yang menyampah tengok status relationship aku sekejap on, sekejap off. The truth is im confused! Aku sayang dia tapi sumpah aku tak percaya dia dah. Bukan sekali kepercayaan yang diberi, banyak sangat dah. Tapi, setiap kali tu lah kena tipu.Dan menda ni tak ada sorang pon yang tahu. Bukan senang pendam sorang-sorang ni.

Kenapa aku tak clash je kan? Bukan tak nak tapi tak boleh. Sebab orang tu ada depan mata hari-hari. Dan kadang-kadang sayang, kadang-kadang tak. Kenapa ek lelaki lagi suka perempuan free hair dari pakai tudung?


Actually banyak lagi nak luah tapi pandangan dah kabur dah..

T_____________________T


Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

3 budak cute cakap:

gr@wn said... Reply To This Comment

lelaki boleh poligami, pompuan xleh. Sebab tu xde istilah curang untuk laki.

U kena tegas la dik. Kalau dah xleh dengan dia, clash betul-betul. Macam cinta paksa je. Bahagia ke?

althafunisa said... Reply To This Comment

tqa, klu da ok skg bek jgn ugkit lagi...krg gaduh balik..ye ta...

Nurul Syazana Noorhijas said... Reply To This Comment

lelaki ? ah , susah nak paham diorang ni . :(

Related Posts with Thumbnails