Entri Untuk Yang Tengah Lapar : Pasar Malam Seksyen 13 Shah Alam

Assalammualaikum~!

Ada tak yang tengah lapar? Meh sini nak bagi makanan! Untuk makluman, (apa jadah guna makluman?) pasar malam Seksyen 13 ni buka pada setiap hari Rabu. (Pasni Max 24/7 boleh letak dalam lirik lagu dia) Start dalam pukul 4 macam tu la kot. Tapi, better pergi pukol 5 petang. Pasar nyer kecik je. Tak banyak sangat gerai. Kalau nak bawak budak kecik selamat ni. Sebab tak ada jual mainan! Aku paham perasaan nyer macam mana kalau pergi pasar malam bawak budak 2 tahun.

T____________T





Tempat dia dekat je dengan Giant Shah Alam dan Stadium Shah Alam. Betul-betul depan apartment 'mewah' Perdana. Siapa duk situ kaya o0o0o sebab banyak foreigner! Kira 3 in 1 lah tempat ni. Dah mentakedarah kat KFC Giant, sambung melantak char kue tiaw kat pasar malam boleh exercise terus kat stadium! Hokeh tak hokeh tak??



Jual sayur-sayur pon ada. Khas untuk siapa yang bangun-bangun tr0s tengok handset eh pukul 5 pagi ke 5 petang tapi ada hati lagi nak memasak. Aku rasa dulu macam ada jual ikan segar. Tapi, tak nampak pulak tadi.





Murtabak ayam/daging dia murah je. RM2.50 sebungkus.Bagi aku murah sebab area seksyen 13 ni kos sara hidup tinggi. Kalau duit bulan-bulan RM700 tu memang cukup-cukup makan je!

T_______T


Perkenalkan Encik Cendol Pulut! RM2. Bukan aku punyer. Aku tak suka makan cendol, nak pulut dia je. Tapi, ada orang tu ngap sampai habis. Tak bagi pon pulut tu! Biar dia sakit perut tengah malam kang!



Aku ada satu tabiat bila makan murtabak, aku makan kulit dia dengan kuah bawang je! Santekk tak tabiat aii ni??

^_______________^


Air Milo dia memang terbaekkk~! Air besar gabak ni RM2 je! Yang cawan kecik tu dah RM1 dah. Eh, kaler air milo dengan tangan tu sama hitam!


Budak comel comot tengah minum air milo gabak!


Nasi lemak lauk ayam merah RM4.


Pastu time nak baik singgah gerai ni beli kerepek. Murah je beli 3 RM5! Belum sempat nak ambil gambar sebungkus dah habis! Hah, siapa tak tahu kuih lidah buaya/jin tu yang mana?? Ngaku cepat!!



Ei! Sibuk je bangla perasan Mexico ni!!


Dari sini dah boleh nampak stadium Shah Alam!

^______________^

Tapi, tak best lah macam dah tak banyak gerai. Sebenarnya nak beli lemang dengan rendang. Seeedaaappp sangatttt dia punya rendang daging. Tapi, tak ada. Kat mana nak cari ek??
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

3 budak cute cakap:

Anonymous said... Reply To This Comment

huhu hensem jejaka berbaju hitam itu,,=D

alif haris said... Reply To This Comment

warghh lapa2 .. hehe .. pagi2 bute cmni salu lapa .. hujan lak tuu ..

nurul afika said... Reply To This Comment

jalan jalan cari makan~ ^__^

Related Posts with Thumbnails