Info Dan Gambar Mengenai Suspek Dan Mangsa Kes Simbah Asid 2011

Assalammualaikum~!

Rasanya sekarang ni semua dah tahu pasal kes ni kan? Sangat takottt! Kes ni dikatakan penyimbah asid berbangsa India dan kebanyakkan mangsa gadis Melayu. Banyak kejadian dilaporkan berlaku area Bukit Bintang, Jalan Pudu, Brickfields, Bangsar dan terbaru di Desa Pandan.

Gambaran muka suspek.




Ni gambar mangsa simbahan asid. Sangat kesiannnn.



T_____T


So, what we can do to avoid from being their victims :-
  • Kalau tak ada hal penting, JANGAN keluar tak tentu hala kat jalan-jalan yang dah ada kes.
  • Elakkan lalu kat tepi-tepi jalan raya (side of the roads). Berjalan di tempat yang ramai orang. Eg : jalan bersebelahan dengan bangunan.
  • Sentiasa berjalan menghadap ke arah trafik bagi memastikan kita dapat lihat sesiapa yang dicurigai mendekati dan mengelakkan penjenayah simbah asid dari belakang.
  • Jangan buka tingkap sewaktu memandu kereta.
  • Kalau kejadian berkenaan berlaku jugak, simbah air banyak pada tempat yang terkena asid especially mata.
  • Bawak payung sebagai senjata or to avoid from the acid. Atau pon maybe handbag kita boleh dijadikan senjata untuk elak simbahan tersebut.
  • Pastikan tiada sesipa yang mengekori sewaktu berjalan di tempat letak kereta.
  • Jangan keluar berseorangan, lagi ramai lagi bagus.
  • Alert pada honda EX5 WPV4963, lelaki india dua orang, ada bakul di depan motosikal dan memegang botol.
Sangat scaryyy.. Bayangkan kalau dia buat sindiket pulak. Tak pun dah datang dekat tempat kita ni kan. Tiba-tiba jog kat tasik Shah Alam dia duk belakang kita!

T____________T

Lepas ni kerajaan tak boleh jual asid sesuka hati dah. Mungkin kena letakkan bawah akta yang sama macam pistol. Seems funny tapi dah banyak sangat kes simbah asid.  Yelah, nak beli pistol mahal, asid pon jadilah. The government have to take serious actions on this issue! 

Tapi, aku pelik, kenapa polis tak dapat tangkap lagi? Bukan maklumat dah ada ke? No pendaftaran kan dah ada. So, dah tentu-tentu ada alamat kan? Bukan apa, teringat seorang polis ni cakap kat aku sebab kes kereta aku kena langgar (tapi, yang buat report tu makcik gila yang langgar aku) surat polis sampai kat rumah. Masa aku gi balai, polis tu dengan bajek best cakap macam ni kat aku "APA, INGAT KITAORANG TAK BOLEH DETECT KE??"

+___________+

p/s : Nak jadi racist tak boleh jugak. Sebab budak kelas aku mostly are Indians and most of them sangat baikkk hati! Ada sorang tu tak kedekut pon kongsi soalan apa yang akan keluar time lab test. Lagi dua orang tu selalu satu group dengan aku! Tapi, ada lah jugak sorang tu macam memilih kawan. Nak dekat dengan Melayu yang pandai je! Pinjam notes pon kedekut padahal bukan dia nak baca pon. HUH!

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

28 budak cute cakap:

yusuf said... Reply To This Comment

bodoh punya olang..
tkde keje..
kecik2 tanak mampos!!

..gugu.. said... Reply To This Comment

kte bako je ngan polis2 tuh~

Sara Ali said... Reply To This Comment

takut nyer...

mcm2 dah jadi kt Malaysia nie,..

nk kuar pon x berani,,

yg pompuan2 tu xyh la keluar kalo sowang2...

jaga dri,...

e~car182 said... Reply To This Comment

@..gugu..

gagaga :DDD

e~car182 said... Reply To This Comment

@Sara Ali

betul2! dulu kalau keluar sorang-sorang rasa selamat lg,,

aisya said... Reply To This Comment

ape la motif die buat cmtu kan? huhu

e~car182 said... Reply To This Comment

@aisya

tu la,,kesian org yg tak bersalah :(

Khairil said... Reply To This Comment

maklumat mengenai motor tu adalah maklumat palsu...WPV4963 didaftarkan atas no kenderaan lain...apapun nanti akan tertumapas juga kuih peneram yang buat onar ni...tunggu...

アヌム ちゃん~~ said... Reply To This Comment

Salam. moshi2..jalan2 singgah sini kejap..nice blog :)
Sudi2 la baca my new entri @ frommetoyou ni ye..arigatou..(^____^)

e~car182 said... Reply To This Comment

@Khairil

uish!bahaya kalau mklumat tu palsu! cepat2 la tertumpas! tak0t~!

Syuk Ry said... Reply To This Comment

mentel aper simbah acid.. mcm cari publisiti pon der gak org yg simbah acid 2..
Shooting Dengan Nur TV Production

e~car182 said... Reply To This Comment

@Syuk Ry

ye ah kot,,cari publisiti nak masuk tv,, ;p

Cik Yana said... Reply To This Comment

Cik Yana dah bimbang sekarang ni sebab cik Yana ada interview minggu depan kat kawasan hotspot kejadian tu. Uwaaa~ Mintak-mintak ALLAH lindungi kita semua dari penjenayah macam ni.

Rasanya tadi tengok berita, polis tak dapat tangkap lagi sebab no pendaftaran yang digunakan tu palsu. So tak boleh nak carik alamat dan identiti pemilik kenderaan la :)

Girlfriends, please take note this!

e~car182 said... Reply To This Comment

@Cik Yana

uish!hati-hati ye cik yana!bawak escort2.. takot jugak kalo jadi pape kan,,gud luck ye,,

tak tgk berita,, +___+

m!3yr4h_LolLy said... Reply To This Comment

omg ! kesian gle mangsa simbahan asid to. huhu

Abang Stalker said... Reply To This Comment

hati2 la..jaga diri k.semoga semua kaum hawa dilindungi malaikat.Amin..

HonEyBuNNy said... Reply To This Comment

takoot betul la sekarang neh..

nak keluar takoot tau g sorang2...

cepat2 la tangkap..baru selamat ckit...huwawaw

e~car182 said... Reply To This Comment

@m!3yr4h_LolLy

yup!kesiann giler!bygkan kalau jd kat kita,,nauzubillah! :(

e~car182 said... Reply To This Comment

@Abang Stalker

amin~! :)

e~car182 said... Reply To This Comment

@HonEyBuNNy

mmg!tp tak0t jgk dah tgkap ada kes lain plak!

T___T

Inspirationalefeks said... Reply To This Comment

smpai teruk cmtu kena simbah acid ?tapi kat surat kabar ckp acid tu buat gatal2 je .. ooo teruk kan .. seram gini ..

Ct Aja said... Reply To This Comment

ish...takotnye..da la sy seorang pejalan kaki pi n balik keje..

e~car182 said... Reply To This Comment

@Inspirationalefeks

actually gmbar ni tak pasti gambar mgsa pd kes ni atau kes asid yg lain.tp efek dia mmg boleh jd mcm ni..

maybe jgk,diaorang tak nak timbulkan panik kot,,

shereena said... Reply To This Comment

dah takot nak pegi jln2:(

Fadzli Amir said... Reply To This Comment

salam kenal.....Selalu tengok CSI/NCIS/Criminal Minds....Tak tau la sama ada Polis malaysia ni begitu teliti macam diorg....

deqnamalu said... Reply To This Comment

terima kasih atas info bergune nie

Faiz Tapit said... Reply To This Comment

pkai purdah je g memane... hik3

cikida said... Reply To This Comment

benci ngn penyimbah asid tuh..takde perikemanusiaan lbsong.ape tah dlm otak..haish.sian mngse 2..=(

Related Posts with Thumbnails