Iklan Raya TV3 Terpesong??

Sempena raya ni nak jugak citer pasal raya kan.. Tapi,ni bukan pasal pengalaman ke apa tapi pasal iklan raya TV3 yang terpesong. Dah tengok belum??

Mula-mula aku tengok iklan ni macam "wah!cantek2!macam fantasi.." tapi ada unsur-unsur Krismas. Umat Islam kan tak boleh sambut perayaan keagamaan agama lain. Kalau tahun baru cina boleh lah.. So, kat sini aku sertakan video tu sekali. Korang pandai-pandai la nilai sendiri ek..


iklan raya tv3 2010

Awal-awal lagi dah merepek kan?? Naik kereta santa klaus?? Memang cantek sebab iklan ni pergi jalan-jalan dekat tempat menarik Malaysia. Tapi, kalau gantikan dengan karpet terbang macam lagi ok kot.. Better la dari buat macam santa klaus kan??
Antara komen-komen yang ada kat video ni :


iklan nie buat aku konfius.kite sambut ramadhan+hari raye aidilfitri.tpi apsal iklan macm chrismas.
dah lah tak best iklan nie.petronas lagi bagus kott.


mngkin dorang nk smpaikan mesej yg prayaan apa pn kta sambut, seluruh rkyat Malaysia dpt merasakan kemeriahan suasana tersebut tnpa mengira agama dan kaum kerana kta hidup d bwah stu bumbung yg sama dan pemerintahan yg sama.. Ini brmkna kaum lain yg tdk menymbut raya aidilfitri pn mnybutnya dgn kemeriahan bersama-sama kaum islam sama spt menymbut perayaan mereka sendiri..


tv3 telah dipengaruhi oleh media2 pemikiran secret society,tu yg jadi makin melampau mengarut,back to basiclah tv3,dah x ada idea lain nk wat ke,tu yg terjadi pada ajl tahun ni.

Setakat ni video ni belum remove lagi dari you-tube. Tapi, dah diremove dari facebook TV3.

p/s : rindu iklan2 Petronas hasil arwah Yasmin Ahmad :( 

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

5 budak cute cakap:

tik3 said... Reply To This Comment

mmg btl pon psl iklan 2..ak pon bru tau td gak...ade unsur2 freemason..huh,mmg nk mnyesatkn umat islam...kte kna lbh brhati2 n peka psl bnde ni

e~car182 said... Reply To This Comment

emm,,nsib baek rmai yg perasan =_=

konspirasi mengarut said... Reply To This Comment

kenapa cepat percaya teori yang seperti ini. Inilah teori konspirasi yang paling mengarut sekali. ada halaman yang dah counter hujah yang seperti ini

http://beritasemasa.com/illuminati-freemason-disebalik-iklan-raya-di-malaysia

MangkOk cHenTa ♂ said... Reply To This Comment

hoo...betol2..rindu iklan dulu2..terbaik!!!

Anonymous said... Reply To This Comment

professional answer to this insurance question: Do all states require car insurance? http://insuranceinstates.com/virginia/Springfield/Vernola%20Bob/22150/

Related Posts with Thumbnails