Sah Facebook Terkena Sumpahan!



Facebook, facebook dan facebook! Kejap,tukar font. Kang ada yg berpinar biji mata! Ada apa dengan facebook?? Bukan artis-artis je yg kena sumpahan ni. Yg pasal Ammar, laki bini cerai-berai apa semua tu aku malas cakap lar. Aku pon ada kena gak. So, nak cerita pasal aku jer. Mesti ada antara korang yg pernah kena gak kan? Aku nasihatkan pada siapa-siapa yg tak ada facebook lagi tu, tak payah buat la weh. Tapi GB semua mesti kena ada FB kan? Lupa. 





Just nak share dgn korang, sharing is sexy pengalaman aku terkena sampah sumpahan FB ni.


  1. Addiction masa awal-awal ada FB. Macam jakun pon ada.
  2. Oleh sbb jakun,maka status pon update sokmo-sokmo. Bila ada kengkawan komen makin galok main FB. Equal to: Berjam-jam lekat depan laptop.
  3. Kuiz di FB. Tipu giler siapa yg tak pernah buat even satu pon kuiz! Best weh kuiz kat FB. Aku pon curious gak nak tau bila aku kahwin, dapat anak berapa etc. gatal! Yg laki mesti nak tengok bini dapat berapa. Pastu bila result menarik, contoh:aku buat kuiz "anda menyerupai model yg mana?jawapan:Adriana Lima" Even jawapan tu tak berapa tepat,tapi mesti ada yg tak puas hati dan komen kat situ. Pastu melekat lg depan screen gaduh-gaduh manja dgn tukang-tukang komen.
  4. Game! Aku pernah sekali, ok banyak kali main game Restaurant City. Bg aku ni lah game plg best kat FB. Siapa2 yg rasa nak open restoran tapi duit dalam tabung ayam pon tak sampai separuh,korang main lah game ni. Game yg lain menyampah sket sbb nak kene tunggu. Contoh:Farmville. Entah bila nak tumbuh aku pon tak tahu. Cerita pasal game RC tadi, ada sekali tu aku dah siap-siap nak pergi kelas. Dengan semangat jawa  waja sbb awal lg,aku buka FB jap. TERmain game RC. Ambik kau! melekat sat! Dah jd lambat pergi kelas. Ni pon aku ingat2 lupa. Entah pergi lambat ke tak pergi langsung!
  5. Masa tidur aku dicuri FB! Padahal penat giler balik kelas. Muka dah sangap nak tidur. Tapi sanggup manghadap FB dulu! Wah,hebat tul FB ni. Kalau pakwe aku ajak dating time ngantuk tahap gaban mesti aku tak layan punye!
  6. Aku pernah gaduh dgn pakwe aku sbb FB. haha. Padan muka beliau. Siapa suruh buat macam tu. Ok,yg ni tak nak cerita lebih-lebih. Segan nak cerita hal rumah tangga kat sini.
  7. The worst part, aku gaduh dgn member yg aku baik sbb FB ni. Sedih dowh nak cerita.Aku malas nak cerita nanti kang korang pon join nangis sama-sama. Ni semua sbb aku salah paham status dia. Aku rasa status FB tu mmg bahaya ah!
  8. FB sebabkan laptop aku jarang off. Nasib baik tak meletup. Kalau meletup, terpaksa pulak aku cari CC nak online FB!
  9. FB buat hidup aku tak aman! Bila kat kelas je, mesti curious nak tahu ada berapa banyak notification lar agaknya, ada orang add tak, ada orang komen tak gambar aku yg cun tu.. Macam lah famous sgt! haha
  10. Ada lg rasanya, tapi macam ingat-ingat lupa. Korang tambah la secukup rasa.


Tapi, ada gak benda yg aku nak cakap thanks kat FB ni. Sbb dah boleh kontek dgn member-member lama,dah macam jejak kasih! cth:weh car,hang makin cun sekarang!rindu kat ko! kontek dgn orang yg pernah aku minat masa sekolah dulu (bf sekarang.haha), hilangkan bosan aku dengan kuiz-kuiz tak betul ko tu. Dan yg paling penting sbb cakap aku iras-iras Lisa Surihani yg kuiz artis kat Malaysia ni. Aku rasa ni je kuiz ko yg paling tepat! TQ FB!


p/s:aku dah tukar font tapi bila publish tak jadi. So, pada siapa yg mata kecik ala-ala hujan Rain Korea harap maaf ye!
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

7 budak cute cakap:

FaTiN said... Reply To This Comment

aku pun samer. sekarang lagi teruk !

adik2 aku pun dah ada account sendiri siap kena buat turn lagi nak ber-fb
hahaha

e~car182 said... Reply To This Comment

fatin:apa yg mkin teruk??hehe

Adila Ady said... Reply To This Comment

main FV syok jugak..dulu la.,sekarang da bosan,siap buat reminder lag dalam hp ."masa menuai.."

e~car182 said... Reply To This Comment

haha!ni lg truk!hehe

luZ a.k.a MLM eXpErtS said... Reply To This Comment

mm dasat fcebok ne..mne2 jew da de..
kuat btoi sumpahan dye ne..

e~car182 said... Reply To This Comment

luz:ko ta pnh kene ke??part pling bhntu kat status & game,,

Anonymous said... Reply To This Comment

fb mmg betul2 ambik mase aku!!!!!!!!
dah macam2 ade.......memang x sedar langsung mase berlalu
kalau la ade exam pasal facebook, confirm scorenyerrr.........hehehe
(─‿‿─)

tapi fb memang terbaik dari segi cari member2......yg tu x bleh disangkal lagi
mmg terbaik!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails