(Review) Hikayat Merong Mahawangsa



  Yeah, akhirnya berjaya jugak beli tiket hari first cerita ni keluar. Nak release tension exam punya pasal.. (Alasan!) Padahal pagi esok ada exam anatomy T_T

  Diakui memang best pon macam yang oh!media cakap tu. Sound sistem superb! Tadi aku pergi tengok kat Jusco Bukit Raja. Tayangan pukul 1.30 petang. Masa tu tempat depan-depan and kapel seat je yang ada. Ingat kan tak full, tapi bila masuk nak tengok, tempat depan semua full. Cepat giler tiket habis. Korang bayangkan, dah lah hari berkerja, waktu tengah hari tapi seat boleh penuh. Belum lagi weekend ni! Oh, harga tiket tadi RM11 seorang. Untuk couple seat RM12. Cuba teka aku ambik yang mana? ;p

Putera dari Rom!

 Keseluruhan, aku bagi 9 per 10 bintang! Sebab ada lah sikit kurang dari teknik CGI, macam nampak sangat orang terbang-terbang!( Dan ada 1 part masa puteri China cakap dia dah dapat azimat tu dari Kemawas) Bukan senang aku nak suka filem Malaysia ni. Tapi, yang ni memang lain dari yang lain. Salute ah kat Yusry KRU and the geng! Kalau korang rasa citer ni bosan dok gaduh-gaduh, memang korang silap besar lah wei. Banyak gak scene kelakar dalam cerita ni. Yang lain korang pergi tengok sendiri lah ek. Tak suprise cerita lebih-lebih. Sinopsis pon rasa aku tak payah cakap lah kan. Aku nasihatkan cerita ni pergi lah tengok wayang, tak yah bagi laku lanun cetak rompak. Tak rugi punyer! :D

 Last, pada siapa-siapa yang frust tak dapat pergi tengok sebab ada kat OVERSEA ke, tiket habis ke, aku hadiahkan Original Soundtrack (OST) Filem Merong Mahawangsa untuk korang keyh!


Suka lagu ni!!

p/s : Rasa nak pergi tengok lagi sekali! Tahniah KRU sebab berjaya bawak lari dari tema CINTA yang membosankan!

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

12 budak cute cakap:

mykhalis said... Reply To This Comment

sangat jeles kerana dah tengok..Khalis masih berharap dapat pergi tengok wayang sebelum habis tayangan wajib..berbulan2 tunggu film nie

Haz said... Reply To This Comment

mesti tengokfilem ni..

.rENEx. said... Reply To This Comment

nk tgok gak cter ni..

e~car182 said... Reply To This Comment

hehe,,agk bnaseb baek sbb maybe ari first and tak terlampau ramai org,,tp mlm karang k0nfem full!

aQim said... Reply To This Comment

cgi terok x? esk nk g tgk...xD

amer_hoosynie said... Reply To This Comment

thanks 4 da review~ =)

cEro said... Reply To This Comment

uh! sampai sakng nk beli tiket asyik fully booked je...

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said... Reply To This Comment

memasuki hari keempat tayangan.. Merong Mahawangsa is a must see epic!!!

http://cikgumanstation.blogspot.com/2011/03/review-hikayat-merong-mahawangsa.html

.::: Princess MOMOY :::. said... Reply To This Comment

hmmm...tgk trailer CGI nampak mcm kaku sket
Dia kata saya cantik TAPI saya..."
Pembunuh anak kucing wanita mohon maaf kepada rakyat Malaysia"
ORI-KESHI | Kawaii Eraser Maker"

e~car182 said... Reply To This Comment

amer : welkam2 :)

cer0: k0 tempah ler awl sket! ;p

codes 13 said... Reply To This Comment

tgk time second day tayangan
memang superb...
sorg mmbr ni die cakap,ni first cite melayu yang die layan n ske tgk...

e~car182 said... Reply To This Comment

c0des: sme lar,,even ada kurangnyer cter ni, tp ni lah cter 1st malaysia yg mcm ni genre dye :)

Related Posts with Thumbnails