Sekarang Datin Seri Rosmah Pulak Memalukan Malaysia! Harap Mintak Maaf!

Pertama :-



Second :-


Tapi, yang paling memalukan bila Wanita Pertama Malaysia buat kenyataan

"Jepun mengalami tsunami disebabkan oleh pembangunan tak terancang" 

Huu~ Sadis dan sedih aku dengar. Walaupon aku tak pernah jejak kaki kat Jepun tu, tapi at least aku tahu Jepun negara paling maju! Masa aku belajar sains kecik-kecik dulu cekgu aku ajar Global Warming yang disebabkan oleh pembangunan tak terancang..

Sekarang, tak silap aku isu ni dah sampai kat Jepun.. Dan Ahli Parlimen Ampang mintak Rosmah mintak maaf kepada kerajaan dan rakyat Jepun. Aku rasa kat rakyat Malaysia pon beliau patut mintak maaf sebab memalukan!



Kalau internet korang lembab meh aku translate sikit :-

  • Berita mengenai kenyataan Rosmah di atas jadi tajuk utama berita antarabangsa CNN
  • Berlaku perdebatan di Facebook yang Rosmah tiada sensitiviti tentang rakyat di Jepun
  • Ini amat memalukan bahawa kenyataan First Lady membantu dalam hubungan diplomatik
  • Akibat komennya yang dangkal, seluruh Malaysia ditertawakan dan dicemuh dunia
  • Keadaan jadi lebih teruk sebab peristiwa ni berlaku lepas kontroversi kartun Berita Harian
  • Diingatkan kepada semua peristiwa yang berlaku di Jepun adalah atas KUASA ALLAH S.W.T
  • Malah, rakyat jepun harus dipuji sebab mereka tenang dan sabar hadapi dugaan ini
  • Semasa Malaysia dilanda tsunami 2004, Jepun antara negara pertama menghantar bantuan
  • Dari insiden ini menunjukkan beliau tidak layak mewakili suara wanita Malaysia apatah lagi mengangkat diri beliau dengan gelaran First Lady of Malaysia!
Ayat paling best :-
  • Setiap kali dia buka mulut, akan menjadi masalah kepada kerajaan
  • Kalau boleh dia duk diam lah. Buat kerja sebagai isteri
  • Beliau telah melampaui tugasan sebagai isteri Perdana Menteri
Buat rakyat Jepun, kami sayang anda semua! Hiraukan yang tak pernah belajar Sains dan tak pernah kenal erti hilang orang tersayang! Semoga anda semua tabah hadapi dugaan ini. GAMBATE!!!


Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

18 budak cute cakap:

Anonymous said... Reply To This Comment

org jepun baca entri ni? sirius aku kta aku tak sayang org jepun...wakakaka ... buat baik lak kt sni jgn hipokrit la

Faiz Tapit said... Reply To This Comment

kah3... malaysia ni mmg power la bab2 tlong org susah

s h a f i q h a s h i m _____ said... Reply To This Comment

dorang ngah susah tu , kalau boleh support la, jgn la bagi komen membabi buta. laa ni tempat dia, jgn lupa suatu hari nanti , mungkin kat tempat kita.

pasal tsunami tu , japan dah maafkan. dia kata, dia bangga ngan rakyat malaysia sbb dah sekang dan tak terima apa yang brita harian buat.

H Y D E said... Reply To This Comment

emhh perempuan nie.. shut-up sudah. tak habis2 la bik mama oi

e~car182 said... Reply To This Comment

shafiq:yup,,menda2 mcm ni tak boleh jangka,,

o0o0o,,yang berita harian tu baru taw,,tengs 4 da info :) lgp0n BH dah mintak maaf kan~

e~car182 said... Reply To This Comment

hyde: tu la,,dia org besar,pat0t pk dulu sebelum ckp,,kan dah~ +_+

Anonymous said... Reply To This Comment

Baca ni dulu sebelum buat apa-apa statement

http://kyo9.blogspot.com/2011/03/reaksi-jpon-terhadap-kartun-tsunami.html

Anonymous said... Reply To This Comment

Boleh percaya ker dengan TV HamPAS ni. Serius, gua langsung tak percaya TV politik ni..Memang bias.

Jejaka Terhangat said... Reply To This Comment

takde apa yg memalukan sgt pun dgn ucapan Rosmah tu..bila kita dengar kesan climate change terhadap gempa bumi mmg la pelik bunyinya..tp takde la sampai kontroversi..aku pon bkn suka sgt kat bik mama ni..tp mempolitikkan isu ni. mcm budak kecik plak aku rasa. haihs..

p/s: bik mama..dok rumah diam2 dah ler..kata nabi, semakin bnyk ucapan kita. semakin byk salah yg kita buat. diam itu lebih baik..

Myvitrd said... Reply To This Comment

Aku pon tak berapa bekenan dengan big mama ni.. sebab sebelum ni ada ramai lagi isteri PM tak segelabah dia ni.. aku ingat time PR13 nanti minta dia bertanding sekalilah.. tengok ada orang undi tak? kalau ada memang layak jadi PM wanita pertama dekat Malaysia ni..

Setuju dengan Jejaka terhangat : duduk umah diam2 sudahlah.. jaga makan minum PM sudahlah.. apa mau lagi..

mykhalis said... Reply To This Comment

memnag dia tak patut keluar tv pun..yg menayangkan pompuan gemok niepun patut disalahkan

antudegil said... Reply To This Comment

bukan rosmah ni memang dari dulu asyek phail je ke? tak heran kalau ada another phail yang dia buat. epik sungguh.

ParkAir said... Reply To This Comment

Sepatutnya dia terus2 mengucapkan simpati je, ni kan dah jadi salah tafsir la, apa la..

safiyyah osman said... Reply To This Comment

first lady otak dekat lutut..hahaha..xkuar lak dlm berita harian tv3 suma suh dia mint maaf...bik mama sengal!

mama hani said... Reply To This Comment

tak baik macam tu...

MaTNaggeR said... Reply To This Comment

kenape tunjuk satu ayat tu jerrr??? ak x berani nak komen coz takut kerana satu baris ayat tanpa melihat scra keseluruhan. Well, human being.... takde orang sempurna. ramai tokoh2 yang biase tersalah cakap tak kire lah pembangkan or kerajaan but still I think Datin Seri Rosmah still perlu memberi penjelasan untuk maksud beliau berkata begitu.

gr@wn said... Reply To This Comment

hahahahahahahaha. Kelakar la gambar ultraman lari tu.

SiLabiLabi said... Reply To This Comment

donia oh donia..


Singgah & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
& JariPlastik

LabiLabi da follow kamu

Related Posts with Thumbnails