4 Tips Elak Entri Diplagiat (Sangat Berkesan)

Setelah aku bertapa 7 hari 7 malam depan laptop tanpa mandi, aku nak kongsi ilmu macam mana tak nak bagi entri korang diplagiat. Aku bukan apa, sebab kes ni lah blogger dok gado dan perli sana-sini. Sebagai contoh, blog lucah Faiz Tapit ni hah.
Tu la ko, wat entri tak senonoh! Ramai la yang baru nak up ni copy entri ko!

1. Jangan Buat Entri Best-best.
Ini adalah cara paling berkesan sekali! Kau tak payah lah susah fikir nak buat entri pasal apa, ayat macam mana. Hidup kau pun senang kan? Tak payah buat lawak. Kau tulis pasal jadual harian je. Hari ni kau berak bunyi ke tak. Hari semalam kau kentut berapa kali. Malam tadi kau tidur gaya apa. Dah, cukup lah kan?


 Sangat nak muntah masa cari gambar ni T__T


2. Guna Nama Sendiri.
Ni khas tuk lelaki lah. Pompuan standard ah guna nama kan? Kau buat lah fefeling vapok gay macam tu. (hah!aku tak cakap siapa yang buat ni gay eh! Cara berkesan ni!). Mesti susah orang tu nak copy sebab nak kena edit nama kau jadi nama dia. Lagi banyak kau taip lagi bagus!

3. Tulis Entri Panjang Berjela.
Siapa lah yang bongeks sanggup copy then edit sendiri jadi best. Pastu tulisan macam mata kita ni ada teropong punya power.Aku kalau tengok entri panjang pastu tulisan macam nak bagi semut baca, hilang nafsu aku nak baca. Tapi, kalau ada,apa susah. Kau copy entri yang dah diedit tu, kau cakap lah
*Iols rasa macam tak sedap pulak entri iols yang panjang tu. So,iols buat la yang baru nyah*

Aku lagi rela cari gambar gay dari taip perkataan curse/cursed
pastu kua gambar antu! T________T


4. Maki.
Kau jangan lah maki lepas diaorang dah copy entri kau. Tapi maki sebelum tu. Contoh :
*Hoi! Siapa copy aku punya entri memang taik ah!* 
Tiap-tiap kali entri kau dok maki je. Konon fefeling entri kau tu best lah kan. Sat gi jangan kata ada orang nak copy, baca entri kau pun tak hingin!

5. Yang ni korang tambah lah lagi yek!

Pastu kalau tak ada orang nak baca blog kau atau Nuffnang dah hidup segan, nak mati tak tobat lagi, jangan cari aku eh. Oh, yang PENTING entri ni tak ada kaitan dengan yang hidup atau yang mati.Tolong lah sangat-sangat JANGAN sentap!

^____^

 Ini untuk suka-suka sebab aku tak tahu nak tulis apa.

Pesanan penaja : Jangan jadi b***h yang rampas laki orang yek.
^____^
Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

Related Posts with Thumbnails