Gelang AC Mizal Kantoi Menipu! Pengkhianat Bangsa!!

 First, sorry sebab tajuk agak kasar. Tapi, aku rasa kecewa sangat bila dapat tahu pasal ni. Mana tak nye, sapa yang tak kenal AC Mizal, tapi dia boleh tipu masyarakat Melayu bulat-bulat! Kaum sendiri tuu! Adoi, rasa malu pon ada! Tak sangka rupanya pendapatan juta-juta yang dia dapat tu hasil duit haram. Tapi, nafkah anak tamo bayar. Bullshit!

 Ni semua pasal AC kantoi jual gelang harga USD25 (RM78) tapi dia jual dengan harga RM1000! Wah, mewah sungguh!! Tapi, tetap tana ngaku salah dengan bukti yang ada. Siap dia cakap lagi dia difitnah. Ok, kalau korang tak percaya gak, tengok sendiri bukti-bukti ni. Mula-mula aku pon tak percaya. Tapi, lepas tengok bukti-bukti yang ada rasanya tak mustahil dia tipu kita.


Sebijik sebuntat kan??


"Gelang hikmat AC Mizal yang dijual dengan harga RM1000 datang daripada satu syarikat di China yang namanya, Guangzhou HotTime Jewelry Co., Ltd. yang beralamat di: R218, QiaoDe Business Center, Second Floor of QiaoDe Street No.62-84, XiCha Road, BaiYun District, GuangZhou, China. Kos seutas bracelet besi dan tungsten daripada kilang tersebut adalah USD25 sahaja (dalam RM78)"

 Dan yamg paling bodoh, testimonial copy paste 99.9%! Agaknya dulu time wat esemen dah biasa plagiat kot! Tu yang lecturer bagi F then terpaksa cari duit dengan tipu orang! Huh!!

Ini testimonial dari page AC Mizal






 So, inilah buktinya. Rasanya boleh nampak sendiri kan? Dan yang paling kesian macam mereka-mereka kat bawah ni lah.. Yelah, duit bonus bagi kat kaum kerabat dulu! Tapi, link discussion ni dah diremove oleh pihak mereka.


Ish3! Tak baik betul wat khianat kat orang lain. Tapi, yang peliknya dah nak dapat pangkat Dato'! So, baru aku paham, nak dapat pangkat-pangkat nanti senang je.

Dato' = Duit mau cecah 1M + kete Bentley sebijik!


 Yang beli pon satu hal. Tak rasa membazir ke gelang bodoh tu je RM1000?? Magnet lekat kat peti ais baru berapa sen! Ok, kalau nak cakap ikut sains, dah ada kjian pasal menda ni, tapi, be logic! kalau betul menatang alah ni boleh wat sembuh penyakit, dah lama dah doktor-doktor kat Malaysia ni pakai Bentley sorang 5 bijik! Mana tak, dari jual ubat baik jual gelang kan?? Tapi, pernah jadi ke keluar dari bilik doktor dia kasi gelang, tak kasi ubat?? Sendiri mau pikir la ek..

p/s : Thanks pada penulis asal Mr Aidid. Kalau nak tahu banyak lagi, rajin-rajin pergi blog dia.

pss : Dah terlepas hukuman penjara 25 hari, tapi nampak gaya tak cukup 25 hari.. Tu yang dia wat jenayah untuk 25 tahun kot!

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

9 budak cute cakap:

ZACK ENTRY said... Reply To This Comment

cerita panas gelegak ni..=)

sollehahn said... Reply To This Comment

hahaha...memang panas...tunggu je la kuar paper nanti

jackieKOH said... Reply To This Comment

haha..alahai, org sendiri pon nak tipu..mmg nak kaya je..ish2

Entri Terbaru kot? : Aku dan Leadership Camp

aliesha kirana said... Reply To This Comment

ceh...xde hati perut sungguh. tau la nak kaya cepat.. tp gila2 punya penipuan ni... xhalal rezeki dia... ish3..tanggung la dosa tu sendiri~

cEro said... Reply To This Comment

dgr sebelah pihak, nk dgr dr AC sendrik...
kalo btol dia tipu, mmg kesian anak bini...
makan duit haram tu...
bahan api neraka tu...
adoi..

encHIx laNDax said... Reply To This Comment

yeaahh!!ACK ! jawap!

AdiaLuze said... Reply To This Comment

Tu la tu...Penipu cam ni senag la plak nak dapt title Dato'...Ish3...Tkpela...Mewah kat dunia hasil duit haram ni tak kemana laaa...Mati sok bungkus guna kain kapan warna putih gak... ^-^

e~car182 said... Reply To This Comment

z n solleh: hahaha..memang panas p0n! :D

e~car182 said... Reply To This Comment

tu la,,bangsa sendiri p0n nak ditipu,,yg pleknyer x tak0t dgn pihak berkuasa n Yang Maha Kuasa!

Related Posts with Thumbnails