Video Penipuan NASA Part 1

 Semalam aku try-try tengok mythbuster, then jumpa apa yang aku nak tengok dah lama dah. Penipuan NASA! Ingatkan ada satu yang pasal bendera tu je. Ada lagi rupanya. Nak tahu, cuba tengok gambar dan video kat bawah ni.


Ni lah gambar yang BUSTED tu. Kan ke pelik boleh ada bayang-bayang yang lain arah? Padahal light sources cuma matahari je. So, team Mythbusters kesayangan aku ni cuba buktikan yang gambar ni shoot dalam studio je sebenarnya. Klik video kat bawah.


See?? BUSTED!

Then, gambar kedua yang sangat la tak logik! Budak tak matang pon boleh pikir. 


Dah perasan apa yang tak betul?? Jawapan : Kaler baju 'Neil Armstrong' tu. Kan ke patutnyer baju dia gelap jugak sebab bayang-bayang? Mentang-mentang time ni kita tak pandai photoshop lagi, kaw-kaw je kena tipu! So, again, video kat bawah ni lah buktinyer.


BUSTED!

 So, lepas ni boleh lah rombak semula subjek Sains yang sebenarnya takde sorang manusia pon yang pernah sampai kat bulan. Dan Neil Armstong tu sebenarnya nobody pon! Entah-entah banyak lagi yang kita kena tipu!

p/s : Tengs byk2 f0r th0se yang wish bufday pada 2 n0v 2010.. Sangat ramai..Tak telarat lagi nak balas. Tengs a l0o0ott!! :)

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

12 budak cute cakap:

nanad said... Reply To This Comment

propaganda orang barat..ish3..

Mizi a.k.a SKELERTOR said... Reply To This Comment

eh bkn episode ni die kate NASA tak tipu ke?

lame dah episode ni

e~car182 said... Reply To This Comment

em,rasanya seme yg dia ckp,NASA tipu.dia ada ckp ni semua shoot kat studio je..and ada perkataan BUSTED tu,, :D

::fatihahanapi:: said... Reply To This Comment

sia sia je aku dapat a sains kecik2 dulu..punyo la hapai name armstrong tu..

Ashiya Mizuki said... Reply To This Comment

propaganda semata2...kalau mampu ke bulan, naper sampai sekarang xder ke sana lagi??..canggih tol teknologi dulu berbanding sekarang erk...huhu

chiLleD...!! said... Reply To This Comment

biaq betui...pnt jer blajar sains dolu2..=)

e~car182 said... Reply To This Comment

haha..tu la pasal,,ntah la skg wujud lg ke tak nama armstrong ni =_=

ashiya:betul gak tu kan,,patut dah bole bawak sheikh muzaphar ke marikh dah,,

Anonymous said... Reply To This Comment

yg penipuan pasal bendera tu mcm mana? x tau pulak..

Anonymous said... Reply To This Comment

dey, video yang first tu pun sokong NASA da. BUSTED tu untuk conspiracy theory.

Mythbuster buktikan bahawa bayang-bayang tu tak parallel walaupun dari single light source.

APA DAAAAA

Anonymous said... Reply To This Comment

tengok mythbuster.tapi tak paham english.kesian~
belajar bahasa ingeris dulu la.buat malu je.cuba play youtube tu.lepas tu denggar betul2 apa yang dia kata.buat malu je.seriously..
tengok balik betul2..
lepas tu kalau da rasa segan sebab salah,padam je post ni k

Anonymous said... Reply To This Comment

If that is a hoax, as usual NASA and the Government will always denied it just like the existence of area 51.

Anonymous said... Reply To This Comment

ha, betul la....Mythbusters telah membuktikan gambar tu logik (aku xkata gambar tu real, tapi logik ok.) so busted kepada org yg kata gambar tu fake. uhu...

Related Posts with Thumbnails