Facebook Ayah Pin?

Assalammualaikum.. 
Entri kali ni aku nak tunjuk benda alah ni. Korang cuba nilai lah betul-betul apa yg dia tulis ni. Jangan percaya sangat. Tapi tak tahulah betul ke ni facebook Ayah Pin ke tak tapi dia guna nama Ayah Pin. Macam dah sesat jauh ni. Ambil lah ni sebagai iktibar je. So, kat sini aku nak tunjuk profile facebook ni. 




Ni mukadimah je baru.
Tengok wall dia pulak.



cuba baca status dia. Ni lah yg cukup bahaya.
Pandai putar belit ayat.
[klik untuk tumbesaran]


Ni aku tak faham apa tujuan dia. 
Mungkin betul dia nak lagakan sesama islam.


Apa yg aku tengok kat wall dia memang banyak sangat putar belit ayat. Kalau orang yg tak cukup kuat, harap tak fikir sangat tentang apa yg dia tulis. Silap-silap boleh terpesong akidah.Tak tahu la siapa dia tu. Ayah Pin ke,tak pun pengikut dia. Tapi,mostly kawan-kawan dia bukan islam. Kalau nak tengok sendiri, klik Facebook Ayah Pin?. Tapi, berhati-hati la sbb dia ni pandai bagi hujah. Jangan sampai terpedaya. Guna FB pon jadi.. 
So,apa pendapat korang pasal ni?

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

21 budak cute cakap:

Cik Puan Drunbella said... Reply To This Comment

gila betul lah.
mmg kalau iman tak kuat mmg boleh termakan kata2 n dalil2 yg die create.
uishhhh.
baca pun seram.
=___=

e~car182 said... Reply To This Comment

haha,,taw tape,,
bc skali je dah,,

pening sunguh said... Reply To This Comment

adoyyy ajaran sesat pon nk berpesbook.

e~car182 said... Reply To This Comment

haha,,cam klaka pon ada kn?
tp ni mnda serius,,huu~

ParkAir said... Reply To This Comment

ayah pin dah jadi cyber pin!

e~car182 said... Reply To This Comment

park:agknye lpas ni guna blog plak!

mrdzy said... Reply To This Comment

wujud lagi rupenye orang tua nie..sungguh ku tak sangka dia ade facebook jugak..bahaya2... kene sebarkan macam ni.

e~car182 said... Reply To This Comment

mrdzy:mmg bahaya!pandai putar belit ayat!

Anonymous said... Reply To This Comment

peh ayh pin da pndi men fb 2,,,celik it siot,,,pasni soh die tbuhkn krjaan siber r lak kn,,,

e~car182 said... Reply To This Comment

ta ah,,pasni dia wat blog plak,,haha

nabil said... Reply To This Comment

ak tak puas hati sebab ada jugak org nak jadi friend dia...FB boleh flag tak???hehehe

e~car182 said... Reply To This Comment

haha!
kalo ko prasan,kwn2 dia semua bkn islam,,

Rienz said... Reply To This Comment

adess...

e~car182 said... Reply To This Comment

aduh!

amiza_yul said... Reply To This Comment

menakutkan oh org tua ni. Jahanam kan lah dia cepat2.

amiza_yul said... Reply To This Comment

eh thanks sb share kan fb si tua bangang ni. kena sebarkan agar berhati2 sikit yang lain.

Lan Bingka said... Reply To This Comment

orang tua yg gila..

e~car182 said... Reply To This Comment

amiza:welcome,,
mmg kena bhati2,,pndai putar belit ni,,


lan:physco ni,,bhya!

hani raihan said... Reply To This Comment

ish2... bahaye...

e~car182 said... Reply To This Comment

hani:taw takpe,,

Wan Perlis said... Reply To This Comment

kenapa ada manusia seperti ni

Related Posts with Thumbnails