Penatnye Jd Org Yg Sabar Ni T_T

[notes from my heart 2]


Letih jugak jd org yg sabar ni.. Since when pon aku tak tahu. Dulu tak macam ni. Dulu aku kuat nak lawan balik. Tapi sekarang byk diam and menangis je. Mungkin doa aku Allah terima nak jd orang yg sabar. Tapi,kadang-kadang terlepas jugak marah aku. Tapi, hati ni memang mudah sgt terasa.. Hati,tlglah jd keras. Kenapa kau lembut sgt? Mudah sgt tersentuh. Aku tak suka menangis. Macam lemah je. Tapi, dgn menangis je aku boleh elak lepaskan marah..



-kawan sendiri tengking dpn2 kawan yg lain, aku cuma mampu balas sepatah membela diri lepas tu menangis byk-byk. Aku mmg tak sanggup tengking kawan sendiri. But now, dia bukan kawan aku lg. Ada kawan baik aku cakap "kalau aku jd ko,aku tengking dia balik". Kalau lah hati aku kuat nak buat macam tu...




-Kena maki dgn my best friend(dulu la). Aku tahu aku yg salah faham. And aku rasa bersalah sgt-sgt pada dia. Aku dah mintak maaf semua. Tapi dia still maki aku guna hell,shit.. Tapi aku tahu aku salah, so aku still suna bahasa yg lembut. Walaupon aku sebenarnya ada maruah aku jugak. Even aku salah, aku tetap terasa bila kena maki...




-Kena tengking dgn parent even aku tak salah/kesalahan tu kecik sgt. Dulu aku lawan, sbb nak bela diri. Tapi sekarang aku cuma boleh senyap dan menangis je. Tak semua hal parent je betul, anak je salah. Sometimes, parent tak pernah nak slow talk dgn anak tanya what's wrong with u? Jangan tahu bg hukuman je,tp punca tak cari..Jangan terus blame anak.




-Salah ke gf guna akaun FB bf? Queen control ke?? Kau tak tahu apa problem couple tu, jangan suka-suka ckp macam tu. Tak semua orang hati keras macam kau. Ada hati yg mudah terasa..




-Aku baru terjumpa pic my sister kat album FB ex aku. Memang tak salah tp ada satu statement member aku (girl)  yg buat aku terasa. "Np baby ni comel,tqah ta?jht aq ni..huhu" OMG! i know im not cute, and u are so cute!! Tapi tak payah lah cakap macam tu..Everyone will read your statement! Kalau ikutkan hati aku, nak je aku approve ex aku then cakap "ye, aku taw ko mmg comey giler!aku ni hodoh !". But still aku sabar dan senyap. Habis-habis pon aku cuma boleh tulis kat blog je..


Sejak dua-menjak ni mmg pathetic giler life aku. Langsung tak pergi kelas. Kawan aku kat UM ni ada dua orang je. Can u imagine?? Only two friends?? Akak bilik aku dgn Sarah je. Dah 2 hari aku tak makan nasi,masuk hari ni 3. Sbb tak ada duit.. Nak dekat sebulan aku tidur pukul 5pg.. Sangat penat and tension! T_T




*IM SMILING DOESNT MEAN IM HAPPY*

Tak Nak Komen, LIKE Pon Boleh :)

Sudah Baca Harap Balas :)

4 budak cute cakap:

Anonymous said... Reply To This Comment

awk,,,sabar r ae,,,stiap ujian 2 msty de hkmah nye,,,mgkin skunk kte x6pk lg tp t insyaalah allah akn tnjuk kn kte kmnisan d sbalaik ujian NYA ni,,,dont give up k,,,:)

Deep Down IN MyHeaRT said... Reply To This Comment

dear... aduh... kamoo.. jgn tensen2 k...
sye bg kamoo satu tips k...
klu kamoo sukses follow tip nie...
kamoo x kan sedih2 sgt...

tips die sng jew...
kamoo kena forgie people b4 kamoo tido mlm....
percaya la...
forgie ikhlas.. jgn dendam...
esok for sure kamoo akan hepi...
pale rase ringan...

n about money...
hmm...
x dpt nk tlg...
tp juz dpt pesan...
klu ad mase.. amalkan solat sunat dhuha...
solat tue buka jalan kite dengan Allah supaya ALlah reda dgn rezeki kita...
insyaallah...
Allah tlg nnt...

Deep Down IN MyHeaRT said... Reply To This Comment

*forgive...

typing error... trouble wif keyboard.. heheheh

e~car182 said... Reply To This Comment

akan cuba,,thnx sgt2,,;)

Related Posts with Thumbnails